Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bicyklom k vodopádu na Pokutskom potoku

Diskusná téma K článku: Bicyklom k vodopádu na Pokutskom potoku

Na Slovensku je veľa menej populárnych miest a podľa mňa medzi ne patrí aj pohorie Vtáčnik, neveľké horstvo na strednom Slovensku. Ponúka nielen veľa príležitostí na pešiu turistiku, ale aj na cyklovýlety. Jednu kratšiu bicyklovú túru vysoko pod hlavný hrebeň pohoria som absolvoval v peknú májovú nedeľu. Túra je stredne náročná, nie je dlhá, ale považujem ju za zaujímavú.

Jnezky

Prima článok a super diskusia :)
PS: Keby si sa strašne opil, nemohol by si rožovku cítiť do dnes.

Daulagiri

Ako Dolnoždančanovi sú mi tieto končiny dosť blízke a článoček ma preto potešil.
Priznám sa však že Hlbokou dolinou som ešte nešiel, ale chystám sa už dlhšie, o tom kamennom moste som nevedel, o dôvod viac na návštevu. Čo sa týka železničky, aj na vrchole Vtáčnika minulý rok nainštalovali náučný panel s podrobnými informáciami.
Pavlova lúčka je krásne miesto a veru škoda tých rúbanísk okolo, cestu odtiaľ k vodopádu poznám. Lúky v okolí Gronštolní sú moje obľúbené a dobre známe a pochodené. Inak tá asfaltka vedúca cez Gronštolne má akýsi protipožiarny charakter (tak je to uvedené na budove lesnej správy v Dolnej Ždani). Kedysi končila na tejto lúčke: turistickamapa.sk/?x=18.67665… a do súčasného stavu ju potiahli niekedy koncom minulého alebo začiatkom tohto roku.

P.S. v Prochote sa stále páli vo veľkom :-)

Jano Rohac

Boro: ako píšem v článku, v mojom prípade ide o fóbiu, tá nemá racionálne jadro, ja som ostražitý pred medveďmi aj pri Komárne :-)))

Cyro a spol.: Áno, rožovka (ražná, ražovica, ražnovica, ražovka...) je pálenka, vypálená z raže. Prochoť je (bola) známa výrobou takejto pálenky, keď sme tam dávno pracovali ako geológovia, nachádzali sme tam búdy-pálenice uprostred lesov a zákvasy bolo cítiť z každého druhého domu :-) Aj som sa tam z nej raz strašne u niekoho opil a asi desať rokov som nemohol rožovku ani cítiť (dnes už je tento problém našťastie odstránený :-)

Cyro

Tak som zas o volaco mudrejsi. U nas tomu hovorime razna resp. raznovica. Ale ja radsej dobru slivovicku :-) Vdaka za info...

Sanco

a keď sa podarí, veru celkom dobrý chlast :-)

Cyro

Takto si predstavujem bicyklovanie!Pekné lesné cestičky, kopec zaujímavostí, pokoj, po ceste nejaké tie dedinky, žiadne mordy... Vtáčnik zatiaľ poznám len z pohľadu pešiaka, aj to nie nejako extra detailne, nuž, ďalšia inšpirácia. Ešte jedna technická: čo je to rožovka? súvisí nejako s vulkanickou stavbou pohoria Vtáčnik?

Boro

V každej literatúre sa dá dočítať, že medvede sú priam besné po slivkovom perníku a sršne zasa po sušenom ovocí. Nabudúce to chce smradľavý syr a domáci burčiak zo sušenej bazy. To ti dodá hlavne rýchlosť.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum