Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cyklovýlet Tichou a Kôprovou dolinou

Diskusná téma K článku: Cyklovýlet Tichou a Kôprovou dolinou

Každý turista má svoje vysnené miesta v rámci Slovenska. Tými našimi boli už dlhšiu dobu dva ostrovčeky divočiny v Tatrách – Tichá a Kôprová dolina. Tieto miesta pre nás ostávali neobjavené najmä kvôli dlhším nástupom po asfaltkách, ktorých monotónne kilometre málokto obľubuje. Túto drobnosť sme sa nakoniec rozhodli vyriešiť zaujímavou kombináciou cyklovýletu a pešej turistiky.

Rc1

myslel som este kus cesty za parkoviskom (polna) ale diki za info. len som si to chcel overit

Rast

v Tichej je so signalom velky problem, skoro v celej nie je, ale uz si nepamatam,ako je to na konci,ale myslim, ze nie

Axel

Signal som tam nemal. Objavil sa vyssie smerom do sedla.
Sotolinu si nepametam, asfalt je az po "parkovisko" na konci.

Rc1

myslim koniec cyklocesty, resp. koniec sutoliny

Rc1

neviete niekto (nemate vyskusane) ci je v tom mieste na konci cesty v tichej doline slovensky gsm signal?

Pabloo

krásne miesta - dobrý nápad s výmenou bajkov:)

Ddddd

V Koprovej doline sa da ist po sotoline az po Turkovu dolinu no cez vikend tam chodi strazca, vacsinou sam. Nie je to len s napomenutim, ale za 5 Eur blokovej pokuty. No v doline sa veselo premavali po asfaltke 4 auta. Ale ako spominal strazca nerobi to rad, ale je k tomu dotlaceny zhora. Keby nevyberal asi by nemohol posobit ako strazca. Bohuzial svet nie je spravodlivy a tak sa veselo rubala kosodrevina v Tatr. Lomnici alebo na Solisku a ochranari to este aj schvalili. Zrejme co si dostali do vrecka, aby boli ticho. Z nas turistov nemaju nic a nase nazory a hlasy nemaju ziadnu hodnotu ak nie su podlozene euracikmi. Som zvedvavy ako dopadne Chopok. Nasi Ty nie & Ja ano maju prepojit Chopok novymi lanovkami akesi prepojovacie cesty a postavit mikromestecko. Hlavna vec, ze za zbieranie cucoriedok je pokuta, ale tych financnych bezocivcov nepokutuje nik. Od Turkovej doline do dalej je to drsne. Dole by sa aj dalo, ale hore makacka...

JanoP

Skúsenosť (nie zriedkavá): Máš za sebou vyše sto kilometrovú túru. V Žiline nastúpiš do posledného osobáku (zberáka). Je tu pár ospalých cestujúcich. Nezdá sa, že by mal byť problém mať bicykel vnútri vagóna, kde sa dá dosť dobre obchádzať. A predsa problém vznikol. Bol ním nekompromisný sprievodca, ktorý tvojho verného druha na cestách vyhostí na predpísané miesto - priestor pri dverách v poslednom vagóne. Takže namiesto toho, aby si sa mohol pridať (po celodennej zásluhe) k ostatným driemajúcim, pri každom zastavení vlaku sa musíš s veľkým úsilím prebrať a kontrolovať, či náhodou nenastupuje aleb nevystupuje v hlbokej noci dáky "neštandardný" cestujúci...
Ceny za prepravu sa zdvihli, služby hlboko poklesli. Už aby železnice skrachovali a nahradilo ich niečo iné.

Príklad druhý: Preprava bicykla z LM do RK (asi 24 km; keď ťa prinút núdza) stojí viac ako cestovný lístok...

MatusM

Spacer - vlakom: odporúčam si kúpiť lístok/miestenku na bike v predstihu a nechať si poradiť od pokladníčky, ktorým vlakom a v ktorej časti vlaku je najlepšie prevážať bike.
Niečo o preprave bicyklov nájdeš aj tu:
slovakrail.sk/…/preprava-bicy…$ret

Pri ceste autobusom som veru bike ešte neviezol, prístup šoférov bude asi individuálny podľa dopravného podniku a vyťaženia spoja. Nespoliehal by som sa na to.

Sona

Bikom sa nic vo vlaku nestalo. Nova tema sa zalozi tak, ze ides vyssie v liste do Forum, najdes relevatnu kategoriu a tam sa Ti uz zobrazi okno Pridaj forum. Drzim palce :)

Spacer

ake mate skusenosti s prepravou bicyklov v autobusoch a vlakoch?
neposkodili ho vo vlaku nesetrnym zaobchadzanim?
nefrflu soferi busov, a nechcu zobrat bike do kufru?
Prosim, vedel by mi niekto povedat ako sa zaklada nova tema :) ?

Sanco

júj, aj tak je to najkrajšie pekne v kuse so svojím bicyklom, ...., však aj jemu dobre padne sa biľu povyvaľovať na pleci :-)

MatusM

Wow, 8 proti 8, to už pripomína šachové manévre. Super, že sa vám všetko podarilo, tieto doliny sú na takýto duatlon ako stvorené.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum