Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Poistenie na hory - letná aktualizácia

Peter61

VT : Poistenie fyzických osôb v ubytovacom zariadení
VPPHZS/0218 :
"Ak je v poistnej zmluve uvedený typ poistenia označený ako TURISTA poistenie sa vzťahuje na osoby, ktoré
sa počas doby poistenia pohybujú
a) v chodeckom teréne,
b) nad hornou hranicou lesa len po značkovaných chodníkoch."
in:
vysoketatry.sk/…/pc-21-2020-p…

Peter61

hiking.sk/…/ucet_spoistenim_s…

Cestovne poistenie je OK, ale:

  • urcite by to pre mna nebolo kriterium pri vybere banky
  • poistna suma 10 000 € na zasah HZS je malo, standart je cca 20 000 €.
    (tusim ze Generali ma 7 000 a JAMESaci cez Allianz 3 300 €)
Peter61

btw. jjano :
napisal si mi , ze momnetalne Allianz a Union nemaju este vo VPP a ZD vymenovane pohoria v rozsirenej uzemnej posobnosti HZS : bude asi aj u dalsich slovenskych poistovni.
dakujem

Peter61

na chodak na poistenie zasahu HZS staci viacmenej hocico celorocne. Akurat ze netusim, ci bude tlak na to, aby boli nejake zmeny v ponuke poistovni kvoli motaniu sa v lese mimo TZCH kdesi v Poloninach a pod. Kym sa nestane nieco take, ako ( analogicky) ta zlomena macka za 5200 € na Krivani (vid 21/03/16 10:33)
Netusim, ake aktivity robis , v akom terene, v ktorych oblastiach. Ako PFA riesim jednym smahom aj tu urazovu inv. Pri standartnej poistke by bola tak za 1000 €/r.
Btw. info o poisteni na stranke HZS je trosku mimo, napr. aj u OeAV spominaju Uniquu, uz 2.rok tam ma byt Generali.

Peter61

never change the winnig team.

Pripoistenie urazovej invalidity nad 50 % na mesacnu rentu 1260 € za 31,50 €/ r. k clenstvu OeAV za 61 € je bezkonkurencne naj vec. Plati to vsade.

Ak sa Ti jedna uplne IBA o zachranu na chodniku v Tatroch a Fatroch, tak KST : poistna suma 20 000 € za bezkonkurencnch 1 €, zapocitane do clenskeho 10 €. Plus nejak urazovka. (smrt, trvalky). Problem ale vznikol s rozsirenim uzemnej posobnosti HZS aj do Polonin etc., kde je pohyb mimo TZCH beznejsi, ako napr. vo VT.

Jjano

Vzhľadom na to, že v postate neplánujem túry v zahraničných horských oblastiach v najbližšom roku, tak zvažujem, či sa mám vôbec naďalej poistiť prostredníctvom členstva v OEAV. Keďže takto som bol postený posledných asi tisíc rokov, tak nemám prehľad, aká je ponuka slovenských poisťovní. OEAV zatiaľ nevylučujem, ale rád by som porovnal podmienky s našimi poisťovňami. Viete niekto dať nejaké odporúčania na spoľahlivé poistenie záchrany na horách? Allianz? Union? Nejaká iná poisťovňa? Má niektorá nejaká zádrhele alebo naopak výhody oproti iným? Díky.

Peter61

drobne upozornenie.
Siri teraz dookola mailom "FALEŠNÝ POCIT BEZPEČÍ S POJIŠTĚNÍM OEAV"
o.i. citujem :
"Z titulu své práce (majitel outdoorové a horolezecké
cestovní kanceláře a horský průvodce) jsem občas konfrontován s oním nepříjemným
úkolem řešit pojistné události.
....Pokud cizí jazyk neumíte, je vám kartička OEAV úplně k ničemu, protože sice pojištěni jste, ale nejste si schopni záchranu zavolat."

Zachranku si postihnuti organizuju sami u miestnej zachrannej sluzby. Kontakt na Tyrol Air Ambulance je na 2.strane preukazu OeAV a je kvoli SEKUNDARNEMU prevozu ( napr. z nemocnice domov).

Napr. " ... OEAV, ktorí zasa boli neskutočne žhaví a za 48 hodín mali skontrolované naše údaje, spomínanú poistnú udalosť a zorganizovanú dopravu, ..."
rockstar.sk/…/?l=3

Peter61

Martin :
ad 2. k těm průpovídkám : jasnačka: čísla nepustia. Občas sú ročné štatistiky ovplyvnene tazkymi pracovnými úrazmi Slovakov, ale aj tak trend je jasny. Porovnavat pocty nehod/nestasti s poctami navstevnikov tiez nie je smerodajne.
na druhej strane, napr.take zbytocne lavinove nestastia ako Zap.Tatry: rafteri, Spaleny zlab, alebo smrtaky ceskych horol.instruktorov vo VT ostavaju dlho v povedomi.
Co sa tyka alpskych krajinoch, tam su pocty navstevnikov/nehod/ nestatsi vyssie a teda nie su tam vykyvy kvoli vyhodnocovaniu malych cisel.
DAV
alpenverein.de/…/bergunfallst…
Rakusko nemam poruke:
bergrettung.at/

Vrana

ad Mala Fatra: neveril som tomu cislu. Potom mi docvaklo, ze pocas junovej prietrze, ked sa zosunulo zaver doliny na chatu a parkovisko, HS zabezpecovala evakuaciu 120 ludi.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum