Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kamenné obydlia v Brhlovciach

Diskusná téma K článku: Kamenné obydlia v Brhlovciach

Cyklotúra z Levíc do Brhloviec. Obec Brhlovce sa stala vyhľadávaným miestom domácich a zahraničných turistov kvôli skalným obydliam, vykresaným do ľahko spracovateľného tufu a tufitu, známym pod názvom "Šurda". Brhlovce sú jedinečné ulicou s obytnými a hospodárskymi priestormi v skale, ktorá bola v roku 1983 vyhlásená za pamiatkovú rezerváciu ľudovej architektúry, kam patria aj dva ľudové domy v obci mimo pamiatkovej rezervácie.

Lubo

V Brhlovciach sme boli v ramci zemepisnej exkurzie na strednej skole :-).

DanielaM

Super vlastivedny vylet aj pre deti, niekedy musime zajst :-)

Zivan

Pio, o nič neide, len som to chcel upresniť. Pozrel som sa do mapy a ako Brestiny sú tam vlastne označené polia medzi Levicami a Kalinčiakovom. Je to podstate naľavo od cesty za tým najprudším stúpaním, kde ako uvádzaš ste museli bicykle tlačiť.

Pio

Zivan, aby som pravdu povedal, tak v Leviciach som bol 1 x v zivote. Tie "Brestiny" som vycital z mapy. Kludne sa to sidlisko moze volat tak ako pises.

Zivan

Pekná, nenáročná cyklotúra, vhodná aj pre rodinný výlet. Len tú časť mesta "Brestiny", ktorú spomínaš v opise v Leviciach nepoznám. Nemala to byť náhodou časť resp. sídlisko Rybníky a nejako si to skomolil?

JuroH

Tak túto cyklotútu som absolvoval pred dvoma rokmi, s tým, že sme vtedy pokračovali ďalej smerom na Dudince, je to tam veľmi pekný kraj na bajkovanie...a navyše taký dosť zapadnutý :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum