Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cez Považský Inovec

Diskusná téma K článku: Cez Považský Inovec

Výhodou bicykla oproti pešej turistike je jeho akčný rádius. Koľkokrát si turista na dlhom asfaltovom úseku povzdychne, ach keby som tak mal teraz bicykel. Na druhej strane, ak príde chodecký terén, bicykel sa dá potlačiť alebo preniesť. Tak v poslednej dobe pri nedostatku času volím cykloturistické trasy, kde sa miestami z cykloturistu mením na turistu s bicyklom.

KarolM

Krčma s tabuľou v Novej Lehote bola zatvorená (o 15.hod.) a podľa vyjadrenia miestnych už nefunguje. Funguje už len tá utajená krčma (júl 2011).

Tramtária

musel si ho minúť, on je zospodu dosť zatrávnený, je to taká slabo viditeľná cestička cez omladinu kolmo na vrstevnice. Pri zostupe zo Skalín je viac viditeľný, označuje ho stĺpik. Nabudúce už budeš vedieť. Ja keď som tam bol tak som tam takisto bezradne pobehoval okolo tej chaty. Nakoniec som ho trafil viac-menej náhodne.

Peter Straka

Krčma s tabuľou bola aj poobede zatvorená. Okolo chaty som prešiel kus doprava aj doľava, no značku alebo priesek som nenašiel. Nechcem sa nikoho dotknúť, ale chatári sa občas sami postarajú, aby turistické značenie zmizlo, ak chcú mať väčší kľud.

Tramtária

Jedna krčma na Novej Lehote je naopak poniže kostola, celkom dole na zátačke. Je v budove bývalej malotriedky, no vchod je zozadu z dvora. Myslím že je tam aj tabuľa Topvar. Ak si šiel zo Skalín dole cez kopanicu musel si ísť okolo. Otvorená býva tuším len poobede. Inak od tej novostavanej chaty treba postupovať cca 10 metrov doľava po lesnej zvážnici, kde je na strome šípka doľava prudko hore cez priesek v omladine , ktorý vedie až na Skaliny. Tadiaľ vedie značka po modrej.

KarolM

Pekný článok. Považský Inovec je cykloturisticky vľúdne pohorie s množstvom lesných ciest (koniec-koncov ako všetky slovenské pohoria : )). Hrebeňové úseky sú ozaj veľmi pekné! Inak krčma v Novej Lehote je dokonale utajená v nenápadnom domčeku povyše kostola a bez akéhokoľvek označenia…Pre “inostranca” bez doprovodu miestnych neobjaviteľná….Hodná titulu “Najutajenejšia krčma na Slovensku”!

Lubo

Pekny okruch si si dal :-) vdaka za tip. Ja na biku zvyknem brazdit len malokarpatske vrsky a objavujem caro nepoznanych cesticiek a chodnickov v ramci treningovej davky.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum