Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Plavecký Mikuláš – Závod – Bratislava

Diskusná téma K článku: Plavecký Mikuláš – Závod – Bratislava

V prvej časti cyklookruhu sme sa dostali cez Malé Karpaty do Plaveckého Mikuláša a dnes sa musíme opäť vrátiť domov, do bratislavskej mestskej časti Vajnory. Pre zmenu to bude rovinatá pestrá pohodička. Najprv opustíme Malé Karpaty, potom prebehneme cez CHKO Záhorie, aby sme sa postupne dostali Záhorskou nížinou k povodiu rieky Morava, ktorá nás privedie až pod hrad Devín, potom už popri Dunaji do Bratislavy. Využívame bežné cestné komunikácie, ktoré sú vďaka menšej premávke a v mnohých miestach aj so širším profilom bezpečnejšie a vhodné aj na víkendové cykloputovanie.

Maco120

Ako sa hovori vsetko zle je na nieco dobre. Pre mna je lepsie ak tam su vojaci ako developeri.

DanielaM

Vdaka za pochvalu :-)
Bolo by super, keby si prispel clankom o svojich trasach.

Vladvlad

Pekný článok, zaujal ma.

Osobne som tento rok často využíval trasu Studienka-Plavecké Podhradie/Mikuláš. Trasa je rovina, niekde kvalitný asfalt, inde dobrá lesná cesta.

Z P.Petra som navštívil poľnými cestami rašelinisko/rybníky pod Prievalmi, od nich ide kvalitná asfaltka tuším až do Senice. Ja som to ale stočil krajom Cerovej a poľnými cestami do Jablonice.

Už som to tu pod nejakým článkom spomínal, Záhorie poskytuje množstvo dobrých poľných ciest vhodných na cyklistiku a tak sa dá vyhnúť cestám pre autá. Pre mňa je najzaujímavejšia trasa Rohožník-letisko-pernecké rybníky-Lozorno-priemyselný park-a potom buď do Lábu, P.Štvrtku alebo Zohoru. Alebo z Lozorna po modrej značke a poľnej ceste do Stupavy. Všetko nenáročná cyklistika mimo áut.
Tieto trasy som chcel spracovať do nejakého článku, ale zatiaľ som sa k tomu nedostal.

Teším sa na deň keď buď úplne zrušia, ale aspoň okliešťia tú bradavicu na Záhorí, čo siaha od Lozorna po Senicu. Prvou lastovičkou by mohol byť VVP Turecký vrch, ale neviem v akom je to stave, mal sa rušiť k 31.12.2011.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum