Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Detský cyklovozík – Croozer Kid 1

Diskusná téma K článku: Detský cyklovozík – Croozer Kid 1

Outdoorovo založeným rodičom, najmä maminám, príroda nadelí načas dištanc od klasických radovánok v prírode. Človek je však tvor vynaliezavý a tak sme dnes svedkami čoraz väčšej snahy rodičov tento dištanc skrátiť na minimum. A tak sú na trhu k dispozícii rôzne šatky, klokanky, detské turistické sedačky, outdoorovo ladené kočíky a cyklovozíky. Práve do naposledy menovanej kategórie patrí aj Croozer Kid 1, ktorý si v dnešnom článku predstavíme.

Axel

A reklamne prispevky sluziace jedine na presmerovanie na vlastny web patria do banneru a nie schovane do fora...

Tomas99

príspevok zmazaný pre nesúlad s pravidlami HIKING.SK

Littleflower

Palo, vdaka za info. bazar som uz skusal, ale zatial neuspesne. s autosedackou ma to nenapadlo, vyskusam, co sa viac hodi. Len nech sa uz trochu otepli :)

Axel

Milan, tento prispevok by bol lepsi v bazari... ;-)
PS: na miminkovnik sa vykasli, vloz dnu autosedacku - vajicko, upevni gumenymi popruhmi a mas to poriesene all inclusive. Hovorim zo svojej skusenosti. Hoci do dvojky si miminkovnik uz zohnat budem musiet tiez, lebo sedacka + druhe dieta sa uz nezmestia.

Littleflower

ahojte, hľadám niekoho kto predáva, prípadne požičia miminkovník do croozera kid for 1.
t. 908 804 822 ba,br

Kikix

este by som upresnil - 100 litrov ma kufor dvojmiestneho croozera, jednomiestny ma "len" 70 litrov. Hmotnost 13kg je vozik komplet, teda aj s korculovacim setom, ktory ale pri bikovani zostava doma a nejake to kilo sa tym usetri.
Sietka proti prachu nie je prilis ucinna, je dobra proti hmyzu, ale na prasnych cestach treba pridat nieco hustejsie. Majitelia vozikov si vyrabaju rozne domace vylepsovaky na tento problem, ktory sa tyka asi vsetkych vozikov na trhu.
S pouzitim miminkovnika sa da vozit dieta od narodenia (mame vyskusane od 6 tyzdnov), ale treba naozaj kvalitne cesty.
Odpruzenie na off-road chyba, ale da sa dokupit (vyraba ho nejaky cesky kutil za dost vela penazi, ale vraj uzasne). Na normalnej asfaltke nechyba.
Folia na dverach chrani sice proti dazdu, ale pri poriadnom lejaku croozer pretecie cez sev, kde je prisita folia ku zvysku karoserie, a voda kvapka detom priamo na hlavy. Problemu zabrani plastenka (da sa dokupit alebo vyrobit).
Tiez treba nejako domysliet tienenie proti slnku (da sa dokupit, alebo staci prehodit plienku...)
My mame dvojmiestny, po najazdeni asi 1200km (bicykel + korcule) sme nemali zatial ziaden problem, keby sme mali kupovat vozik teraz, vyberiem zase len croozer. Je vhodny najma pre milovnikov pohodovych dialkovych cyklotras, naopak pre milovnikov sportovejsej jazdy mimo asfaltiek by som ho neodporucil, tam treba nieco lahsie a odpruzene.

Lubo

@zdenci
Na to je tam husta sietka, je vsak pravda, ze vsetkemu nezabrani. Nuz, prach je sucast zivota, treba si zvykat :-) vsak aj pri lezeni v byte vie veeeela objavit a (zial) aj ochutnat alebo aspon oblizat.

@fangorn
My sme zacinali tusim v 9. mesiaci. Suviselo to vsak skor s vyvojom pocasia a obstaranim vozika. Mame dnu totiz miminkovnik a tak si myslim, ze aj skor by sa dalo. Treba vsak upozornit, ze cim mensi svist, tym vacsia opatrnost a tym je dolezitejsi aj vyber naozaj dobrej asfaltky.

Zdenči

a nepráši sa na decká od zadného kolesa?

Axel

Nasa mala tusim nieco tesne cez 7 mesiacov.
Ja ale nepouzivam spominany miminkovnik, ale mam dnu v dvojmiestnom voziku namontovanu (gumenymi popruhmi) klasicku autosedacku-vajicko. Tym padom je to vlastne jedno ake male dieta mas dnu. Samozrejme treba volit trasu umernu schopnostiam dietata a nebudem drncat drobizga, ktory vie ledva otocit hlavou, po rozmlatenej ceste plnej kamenov a prudkych zakrut. V osmom mesiaci uz ideme svojim sposobom kamkolvek, kde som schopny na sirku vozidla a stupanie cesty sa dostat. Mala uz sedi a jedava tuhu stravu, takze nie je problem s krmenim v polnych podmienkach a tym padom nie sme limitovani nejakym 4-hodinovym intervalom krmenia, po ktorom by sme sa museli vratit domov alebo aspon do civilizacie.
Na spominane sklenikove prehrievanie mam dnu zaveseny teplomer urceny povodne do vody a kedykolvek viem skontrolovat prostredie.

Fangorn

díky díky. ešte 1 otázka: v akom veku ste s malým začali v cyklovozíku? pýtam sa v predstihu, náš má len 4 mesiace, máme za sebou prvé úspešné turistiky v babyšatke ale aj tak ma to zaujíma :)

Axel

Tak tak, v BA je moznost pozicania vozika (google poradi).
Alebo sa zapoj do nejakeho "maminaklubu", kde sa niekto ochotny pozicat ti svoj kusok snad najde...
Ja som malu po lese tiez vlacil najprv v kociku, no odkedy mame croozer, tak uz mimo mesta jedine s nim. Na vychode sice sposobujem rozruch vsade, kde sa objavim, no uz by som nemenil aj napriek velkej vahe a relativnej neskladnosti.
PS: ten kufor je naozaj nechutne velky, doslova sa v nom daju veci postracat, takze zvazujem, ze si zavedieme nejaku cestovnu tasku, nech to nemusim zakazdym vsetko vyhrabavat ;-D

Lubo

Fangorn, v Sportservise v Podunajskych Biskupiciach poziciavaju Croozer. Musis tusim zlozit ako zalohu jeho cenu. Ked sa vratis, vratia ti to a zaplatis pozicovne. Nepamatam si vsak cenu. Ked-tak im cinkni.

Fangorn

osobne nie som moc zástancom týchto vozidiel, ale tiež sme v situácii že ho možno budeme potrebovať. ideálne by asi bolo najprv vyskúšaŤ a až potom kúpiť - neviete či existuje nejaká požičovňa, alebo či výrobcovia vedia kočík požičať povedzme na 1 deň?

TDD

Až malý pasažier vyrastie, tak v budúcnosti sa bude dožadovať (možno) historického vozítka nazvaného "Velorex džínsový"...
(je potrebné včas zaobstarať veterána)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov