Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cyklospoznávanie údolia Wachau

Diskusná téma K článku: Cyklospoznávanie údolia Wachau

Jazdu na bicykli si predstavujem, akoby som sedela v kine, kde si premietanie filmu treba zaslúžiť krútením pedálov. Čím rýchlejšie točím, tým rýchlejšie sa mi premieta film miest, cez ktoré prechádzam. Musím vyvinúť istú energiu, aby sa film nezastavil, aby bolo ďalšie pokračovanie. Pokiaľ idem do kopca, tak film ide pomaly, aspoň si vychutnám výhľady. Zastávky sú tiež potrebné, lebo tá moja "premietačka" potvorka, robí záznam iba v mojej vlastnej hlave a ten sa dá sprostredkovať iba slovami. Zastávky, kde si zväčním obrázky, ktoré pridám k zážitkom a podelím sa napríklad aj s vami, čitateľmi.

Phalike

Vcera sme sa vracali do Bratislavy autom z Linzu popri Dunaji, a hlavne udolie Wachau ma uplne ocarilo. Je to skvela alternativa k fádnej jazde dialnicou a hlavne inspiracia k dalsej navsteve, ci uz k pesim alebo cyklistickym potulkam pomedzi vinice a sympaticke mestecka s mnozstvom pametihodnosti navôkol.

Jjano

Myslím, že Dunajská cyklotrasa z Pasova až do Bratislavy je v podstate zjazdná s cyklovozíkom, takže aj Wachau je. :-)

DanielaM

To megi - osobne skusenosti s cyklovozikom nemame, ale pokial pojdete popri Dunaji, tak je to mozne aj s cyklovozikom. Trasa je bezpecne vedena mimo premavku a povrch velmi dobry vratane dostatocnej infrastruktury. Bude sa to pacit nielen stuplovi, ale aj mmainke s tatinkom.

Megi

ahojte, tak to bola paradicka, nemate nahodou skusenosti aj s cyklovozikom, chceli by sme sa tam leight povozit aj s naism malyn skoro rocnym spuntom.

Jozef Junas

Aggstein
....mam nam pekne spomienky, z jedneho augustoveho rozsireneho cyklo-weekendu po trase Linz-Wachau-Vieden-Bratislava.....tri noci sme spali v stanoch po trase systemom ze kde sme prisli navecer, tam sme prespali :-). Spali sme jednu noc priamo pod Aggsteinom na tej luke nalavo tesne pod lesom...no romantika. RANO SME POTOM TIEZ TLACILI BICYKLE HORE NA HRAD, JE TAM NAOZAJ RIADNE STUPANIE. Este podotykam k clanku, ze na hrade sa da za poplatok aj prespat, je tam taka mala turisticka ubytovna. Clanocek je velmi pekne napisany, ozivil mi moje pekne spomienky na tento region, do ktoreho sa urcite chcem este dakedy vratit. Este jednu informaciu by som poskytol...na preukaz NIEDEROSTERREICH-CARD (da sa kupit aj v SR, alebo v Hainburgu v Kultur-fabrik)) je preprava kompami v tomto udoli udoli bezplatna, dokonca aj dake plavby na vyletnej lodi po Dunaji ...staci zobrat vyssie spominanu kartu, bicykle na auto, zaparkovat tam kdesi a uzit si to... Jozef

DanielaM

Vdaka za komentare. Verim, ze sa vam vo Wachau bude pacit tak, ako sa pacilo nam. My si to urcite este niekedy zopakujeme, zostalo tam vela veci, ktore sme nestihli. :-)

Adushka

Taaak, ku komentaru som sa dostala az dnes, hoci gro clanku som precitala uz pri jeho vyjdeni.. Danka, velmi pekny clanok, myslim, ze niekedy sa tam tiez vyberieme :)

Lolisha

krasne napisane...radost citat :) ale hlavne zaujimavy tip...snad sa tam raz aj my vyberieme

Starec

Pekný a hlavne motivačný článok. Už dlhšie sa chystám do tejto lokality, ale už cítim, že to bude čoskoro. Vďaka za inšpiráciu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum