Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nová Sedlica – Záhorská Ves nonstop

Diskusná téma K článku: Nová Sedlica – Záhorská Ves nonstop

Myšlienka prejsť na bicykli skoro 600 km vznikla po absolvovaní tretej Trnavskej stovky. Moje možnosti v diaľkovej chôdzi sú tak na úrovni 100 km a plány každý rok prejsť to až do Trenčína sa rozplynuli vždy v klesaní do Brezovej pod Bradlom. Po operácii kolena som ju už ani neprešiel. Späť k novej výzve. Ak dokážem prejsť chôdzou 100 km, tak na bicykli štyri, možno päťkrát viac? A hovoríme o nonstop jazde bez spánku. Takto vznikol nápad prejsť z najvýchodnejšej obce do najzápadnejšej. Trasa popod Vysoké Tatry. Sumár podľa mapy 593 km. Možno to stihnem za 40 hodín s prestávkami na jedlo.

Maxo12

v diskusii už asi bolo napísané všetko, no velmi dôležitá vec pri cyklistike je vietor, ktorý autor článku nespomína. Ak by šiel proti vetru nemá šancu na takejto dlhej trase na úspech.

Marian

Hudba v ušiach počas jazdy: Aj priateľka mala výhrady. Ale hudba je na dlhých cyklotúrach dosť zásadným motivačným faktorom. Neohrozujem ostatných účastníkov premávky, akurát by som nepočul auto rútiace sa na mňa. Moja skúsenosť z ciest je taká, že slúchadlá tlmia zvuk prechádzajúceho auta o motorke čo okolo teba prejde 180km nehovoriac. Ale na MTB do lesa slúchadlá nenosím, tam si vychutnávam prírodu.

Bikemartin

Tiež si myslím, že to bola v podstate neúspešná samovražda s tými slúchadlami :) Ale pred výkonom kalap dolu!

SCHROJF

So sluchatkami na usoch pocas jazdy a pisanim smsky za jazdy by som sa moc nechvalil...CISTY HAZARD!!!

Peter Miler

Človeče, ty si fakt magor! :-))) Ja mám nonstop rekord 253 taktiež "naťažko" a v cieli som si takmer nafackal... Podal si famózny výkon!!! Smekám, tlieskam, obdivujem a nechápem! ...A oni v telke dávali Vo štvorici po Slovensku - a o skutočný cestovateľský výkon tu médiá ani nezakopnú...
P.S. Ako Popradčana by ma zaujímalo, kde ti to nechceli uvariť zemiaky, lebo Poprad je známy tým, že vo veľa podnikoch je tu arogancia personálu až zarážajúca - taký Mustang napr.

Jjano

Kua, Marian, matell, mali by ste tu prestať vypisovať, lebo zo svojim 155 km začínam získavať pocit menejcennosti :-)))

Stakcin

no ved preto, uz som myslel ze si superman co ten usek zvladol 50 km/h priemerkou...

Marian

Ďakujem vám za všetky reakcie. V itineráry som uviedol nesprávny čas štartu, v článku je správne t.j. 7:00.

Matell

blahozelam, perfektny vykon.

pre porovnanie, tu su moje dojmy z vykony o triedu slabsieho, ale pribuzneho aspon tym, ze sa tiez odohral na slovensku a na bicykli:

bit.ly/SJ40SJ

Sona

Kolko ludi, tolko chuti. Niekto je rad za tip na turu popri plazi, niekot za tip na turu s kocikom, iny na bezkach a dalsi za nejaky "stihackovy" adrenalin. My sme radi, ze mozeme uverejnovat taku pestru a siroku skalu clankov :)

Fangorn

...zaujímavé že niektorí diskutujúci dokážu "skritizovať" toto, to ja vážne nechápem. niekto asi nepochopil že toto je hiking a takéto športové výkony tu len potešia. oveľa viac ako keď niekto napíše článok o prechádzke po chorvátskych plážach. článok je super, výkon - sánka dole šéfe

KarolM

Pekný športový výkon i článok, ale...
Článok sa hodí skôr do športovej rubriky, nenazval by som ho cyklotúrou. Krásna slovenská krajina sa nemohla pri tejto jazde vôbec vychutnať. Nehovoriac o tom, že ísť po asfaltových frekventovaných cestách (navyše so slúchadlami v ušiach) je dosť vysoký hazard.

DanielaM

Naozaj neverim, ze toto je vobec mozne. Kazdopadne obdivujem, gratulujem a dakujem, ze si nam priblizil tuto neskutocnu cestu. Neviem, ci nasledne este najdem odvahu napisat sem do clanku, ako som sa spotila na 50km turicke. :-)

Bulat

jeden z najlepších článkov poslednej doby na hikingu- výkon na cyklistického neprofesionála heroický ! Kto niekedy šľapal do pedálov či do kopcov viac ako 24 hodin, ocení dvojnásobne ... mimochodom dokážem si predstaviť ako si sa tešil brieždeniu nasledujúce ráno - to bývajú magické okamihy :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum