Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nové Mesto nad Váhom – Senica – BA

Diskusná téma K článku: Nové Mesto nad Váhom – Senica – BA

Dnešný výjazd by som zaradil do kategórie celodenných, dlhých a zaujímavých. Na trase ma čaká množstvo rôznorodých lokalít, asfaltové cesty, lesné cesty a chodníky, rovina aj kopce. Navštívime najvyšší kopec Bielych Karpát, Starý hrad pri Podbranči aj Vojenské lesy na Záhorí.

Vladvlad

Anton 007: Áno, nie je dôvod prečo by sa nedala.
Cca 130km, 4300m výškových. Od rána do večera, aj s prestávkami, to nie je problém zvládnuť. Otázne by skôr bolo prečo práve po červenej značke. Vhodnejších možností kadiaľ ísť je dosť.

Čomu sa vyhnúť (nezjazdné bicyklom):
Hrebeň Zárub treba obísť buď cez Bukovú alebo cez Smolenice, hrebeň Vápennej vynechať a namiesto toho použiť lesnú cestu a žltú značku. Odtiaľ je to až na krátke úseky zjazdné. Osobne by som do Sedla Skalka zo Sološníckej doliny išiel lesnou cestou popod Peterklin, Taricove skaly sú otázka pár minút vedľa bicykla, môžu ale nemusia sa obchádzať. Následne už len stúpanie na Skalnatú obísť obchvatom a na červenú značku sa napojiť v sedle pod Čertovým kopcom.
Ale na trase sú určite zaujímavejšie alternatívy ako sa držať stále len červenej značky.

Nahrubo vyznačená trasa v mape aj so spomínanými odbočkami mapy.hiking.sk/?trasa=VboWA Skôr by som odporučil štandardnú hrebeňovku Malých Karpát, z NMnV cez Čachtický hrad a na Dobrej Vode sa napojiť na trasu spomínanú vyššie.
Ja osobne by som ale išiel ináč, ale to som ja.

Anton 007

Nevie niekto či sa dá cela trasa Javorina BA prejst po červenej znacke na kole

Vladvlad

Vďaka za reakcie, som rád že článok a fotky zaujali.
Myslím, že na zorientovanie sa a inšpiráciu návštíviť ďalšie miesta po tejto trase je zobrazenie tohto výjazdu v tunajšej mape veľmi prospešné. Jedná sa o väčšiu vzdialenosť, takže sa článok s mapou vhodne dopĺňajú.

Pavel: ako píšem aj v závere, nie som fanúšik naháňania kilometrov a to platí aj pre tie výškové. Nech je ich koľko chce, hlavné je že som niečo zaujímavé videl. Ale zase niekedy treba trošku oživiť výjazd a zaokrúhliť nastúpané metre :)
VJ je naozaj pekný kopček, ak to zoberiem zoširoka tak v rámci "môjho okolia" čo navštevujem, je prvý a najbližší, ktorý ma naozaj zaujal. Je veľa kopcov s výhľadmi atď, ale VJ má aj niečo viac.

Elenka: Cez Borský Mikuláš som prechádzal nedávno, aj tam je pekne. Mne sa Záhorie páči, dal som si taký záväzok, že ponavštevujem všetky obce, ktoré sa tu nachádzajú.

Unrealista

všimol si niekto značenie na vrchole Javoriny ? keby som tam bol 1x a nepoznám to tam a idem podla toho značenia smer Myjava tak ma asi jebne...

Elena Šeligová

Krásne fotky,dobrý výkon, keď si už vstúpil do Vojenského obvodu, mohol si ísť vpravo, vyšiel by si v Borskom Mikuláši, aspoň by si sa nadýchal voňavého borovicového vzduchu.

Pafi

Krásne fotky, pekný výkon,vidím, že si mal prevýšenie nad 2000, nuž si to nemusel naháňat na Kamzíku - spomenul som si na Tvoj Inovecký prejazd :o)
P.S. Včera som na VJ tiež bol, ale len navečer, no oplatilo sa. Vďačný to kopček...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum