Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Komárno – Číčov – Sap – Bratislava

Diskusná téma K článku: Komárno – Číčov – Sap – Bratislava

Viac ako horúca druhá dekáda júna 2013 ma naviedla na myšlienku absolvovať nejakú peknú trasu popri chladivej rieke. Tip padol na Dunaj. Bolo tesne po veľkej vode a bol som zvedavý, ako to popri Dunaji vyzerá. Na internete som si našiel peknú trasu pre cestný bicykel. Bratislava - Komárno, alebo Komárno – Bratislava. Všetko bude záležať od toho, ktorým smerom bude v deň „D“ fúkať vietor. Nie som práve priaznivec rovinného boja s protivetrom.

Skriatok

Ahoj

Ano ckylocesta bude aj na druhom brehu. Tu na lavom brehu znacili niekedy teraz na jesen.

Tento vikend usporiadame vytrvalostnu cykloturu -,, csárdatura,, na tom robim ako jeden z hlavnych organizatorov. csardatura.sk

Vlado z NZ

Ahoj

bol som si to prejst cez víkend. siel som po hradzi novej nitry do Komoče odtial po lavom brehu Váhu do Komárna a naspäť po hrádzi starej nitry. zaujimave je, že úsek od kolárova po komárno po lavej strae Váhu je a hradzi betóový a popod hrádzu ide málo frekventovaná cesta - dokonca to je aj značené ako cyklotrasa - takže tam budú dve po každej strave rieky? Śkoda, že sa eurobí aj cyklotrasa zo zámkov do kolárova tam by stačilo speviť povrch tak na cca 10 km hrádze mžo aj menej a boli by prepojné dve velke mesta bol by to pekny okruh. Tento víkend sa nechystas na bicykel?

Skriatok

Ahoj vlado z NZ!

Cyklocesta bude viest z Komárna do Kolárova na pravom brehu Váhu na hrádzy, ale neviem o tom ze by to uz stavali. Malo by to byt hotové niekedy v aug./septembri.
(Som cyklista z Komárna)

Vlado z NZ

tiež som to nedávno šiel len naopak, chodím na trekovom takže aj ten štrk sa ešte ako tak dá - viac mi lezie na nervy ten vietor po gabčíkovo, ktorý mám taký pocit fúka vždy proti mne. Minulý rok som niekde čítal, že sa ide upavovať aj hrádza váhu od Komárna na sever - tak to pôjdem vyskúšať najbližší víkend, či sa aj niečo urobilo...

Dafi

Pekný článok a príjemné osvieženie spomienok na túto cykloturu. My sme to robili minulý rok aj s malým synom (vtedy mal čerstvo 6 rokov), dali sme si to na viac dní s prespaním v Číčove a Patinciach. Štartovali sme vo Vojke a po Číčov je to pohodová asfaltka dalej už len a len šotolina vhodná max. pre MTB alebo trekové bicykle. Určite nie žiletka leda ak za trest.Inak pohodová cyklotura bez prevýšení akutrát nás v Komárne zastihol dážď a takmer nás na hrádzi zožrali komáre ani repelent nepomahal, neskutočné nájazdy to boli.

LacoM

Pred pár dňami som sa vrátil z cyklodovolenky Passau - Bratislava a bol som dosť zvedavý ako to pokračuje ďalej smerom na Budapešť. Keďže na viacdňovú dovolenku na bicykli to už tohto roku nevyzerá, nechal som sa inšpirovať tvojim článkom a vyskúšal som Komárno - Bratislava. V sobotu som o 8:22 nasadol na RegioJet a už pred 11:00 som bol na Nádvorí Európy a pochutnával si na zmrzline.
Keďže som vedel do čoho idem, mal som trekový bicykel. Prvých cca 30 km bola cesta naozaj nevhodná na cestný bicykel. Štrkovo-šotolinový podklad mi miestami dal dosť zabrať. Cca 5km za Malými Kosihami začala panelová cesta a po chvíli hladká sfaltka až po Gabčíkovo. Po Dúbravku som to mal cca 120km, počasie bolo dobré - takže vydarený cyklovýlet.

Peter Miler

Vďaka za fajny článok, ktorý mi pripomenul časy, keď som žil na juhu a veľa miest, kadiaľ si išiel som prebehal taktiež na žiletke (len asfalt). Fakticky najhorší demotivák bol vždy protivietor a tá nezáživná rovina v úseku Gabčíkovo -BA. No ty si si tam dal riadny cyklokros ci pána :-)) Žiletka musela skučať :-)) Neskôr, keď som tam už mal aj horský, tak som sa už motal aj po takých necestách, kadiaľ aj ty.

DanielaM

Pekne, pekne si to opisal. My sme sa tiež raz snažili dobiť Komárno po "cyklomagistrále" , vzdali sme to v Zlatnej na Ostrove. Odporúčam ešte cestou cukráreň v Malých Kosihách.

Starec

Výborný článok, vďaka cenným poznatkom. To si mal veľké šťastie, že si šiel po vetre. Práve v sobotu som si dal premiérovo BA-Gabčíkovo a späť. Klasicky to fúkalo od západu, takže začiatok v pohode, ale po obrátke je to o morálke. BTW - Miro Svitek kedysi tvoju trasu prešiel pešo a informoval, že pri Komárne a ďalej už nie je asfalt. Podobnú skúsenosť mám z hrádze pri Váhu od TN po Nové Mesto n/V. tam je doslova singletrack - taký úzky chodník, že nepretržite musíš dávať pozor, takže nie je pohoda, aby si mohol sledovať okolie. A to som šiel na trekingovom bajku.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma