Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Revúca – sedlo Nemcová – Sirk – Revúca

Diskusná téma K článku: Revúca – sedlo Nemcová – Sirk – Revúca

Je ráno, 23. 5. 2011 a po roku sa opäť nachádzam v Revúcej. Predvčerom som dorazil po dvojdňovej ceste z Popradu, ktorá viedla okľukou cez Nízke Tatry. Spal som na mojom obľúbenom sedle Nižná Kľaková na Muránskej planine, odkiaľ som predvčerom po červenej pokračoval hrebeňom cez Studňu a potom po asfaltke až nad Veľkú lúku. Nad Veľkou lúkou som sa vracal opačným smerom cez Jaskovu muku a Maretkinú na Poludnicu a potom po asfalte naspäť na Veľkú lúku a do Muráňa. Včera som pomáhal opravovať lesnú prístupovú cestu do záhrady uja Dušana, no dnešok mám opäť vyhradený pre cyklistiku. Čaká ma zaujímavý okruh gemerskou divočinou, po štátnych, ale aj lesných cestách, s predpoveďou búrkového dňa.

Daulagiri

No tak to bola asi najdlhšia etapa akú som kedy šiel. Ale bol som začiatočník a odvtedy to už nerobím hahaha :o)
A Svatopluk: to tvoje tvrdenie že na takéto výlety sa dobre spomína v teple domova je úplne presné. Ja si na tú štvordňovku aj dnes často zaspomínam, lebo bola pre mňa prelomová. Bolo to úžasné...

Svatopluk Štěpánek

Ahoj Daulagari
1/ Tvoj prvý sólo dlhší výlet v 2009, moj 1979 - ak bysom bol negatívny, tak Ti závidím...
2/ verím, že si musel byť riadne vyšťavený, keď si došel na Nemcovú. Ja som toho mal tiež dosť, keď som šiel Klenovec - Tisovec - Nemcová - Revúca ( celý deň lialo ani z krhly )
Na takéto výlety sa dobre spomína v teple domova.

Peter Miler

Fú, tak to si si dal riadnu etapu, priam vražednú. Klobúk dole. A čo sa odľahlých krajov týka, tak o tých píšem zo všetkého najradšej a rovnako najradšej ich aj navštevujem. Je to môj veľký koníček :-))

Daulagiri

Parádne končiny, toto je riadne zastrčený kraj. Osobne sa mi veľmi páči že často píšeš články z takýchto bohom zabudnutých krajov Slovenska.
A prinútil si ma zaspomínať na môj prvý sólo 4-dňový trek v živote (rok 2009), ktorý viedol aj cez sedlo Nemcová. Do neho som šliapal po žltej z Revúcej a dovliekol som sa tam dehydrovaný polomŕtvy takmer bez vody. V ten deň som začínal v sedle Telgártska priehybka a cez Stolicu, Kohút a Revúcu to bola riadne dlhá etapa. Ale to by znieslo samostatný opis :o)
V každom prípade ho mám vyhliadnuté ako jedno fantastické vyhliadkové miestečko, len tam potrebujem chytiť to správne svetlo a ročné obdobie.
Takže vďaka za ďalší skvelý článok.

Peter Miler

Svätopluk - ten drozdík poskakoval okolo mňa, tak som ho odfotil. Bol veľmi zvedavý, lebo len nedávno sa naučil lietať :-)))

Gajdis - vďaka za prínosné info - teleso starej trate som pobehal už veľmi dávno (chodili sme tam na hlivu)a už roky som po ňom nešiel. Ako to aktuálne vyzerá s mostom v kúpeľoch?
Bodaj by sa tá cyklocesta zrealizovala!

Gajdis

Okolie Revucej je velmi krasne,tento rok je cesta medzi Mur.dlhou lukou a Lehotou pekna skratka bez blata a žlta z Bodnarky na Nemcovu je v pohode prechodne bicyklom a ked sa chces vyhnuť hlavnej ceste z Revucej do dlhej luky tak v kupeloch mozes ist po sterej nedokoncenej trati a potom sa schadza pod rúbankou(osada v dlhej luke)

a tu nejaka aktualita :-)
revuca.dnes24.sk/planuje-sa-v…

Svatopluk Štěpánek

pekné, veru pekné
krásny mladý drozd - ako ste ho odfotili ?
šiel som peši Revúca - Sirk - R. Bystré - s. Korimovo - Tisovec

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum