Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vyhliadky Táňovo, Surovina a Vrchdobroč

Diskusná téma K článku: Vyhliadky Táňovo, Surovina a Vrchdobroč

Veporské vrchy neoplývajú vysokou nadmorskou výškou, ale čo im príroda ubrala z výškovej atraktivity, to vo vrchovatej miere pridala na členitosti a kráse. Čarovná krajina lazov v južnej časti Sihlianskej planiny. Vždy, keď som tu, oko mi poteší prekvapujúca malebnosť krajiny a dušu pohladí napríklad aj koncert spiežovcového orchestra ovečiek na lúke. Nuž a konieckoncov, ani nadmorská výška nie je až taká nízka, rozhodujúca je relatívna výška od okolia, a preto aj diaľkové výhľady sú vynikajúce.

MiroBiker

Prace na rekonstrukcii nadhernej lesnej cesty z Vrchdobroce do Kotmanovej cez Zakluky finisuju /modra cyklotrasa Ruzina - Latky/. Prikladam foto.

MiroBiker

INFO PRE BAJKEROV! Na ceste z Kotmanovej na Vrchdobroč cez Zákľuky prebieha cez pracovné dni v mesiacoch marec, apríl, máj 2017 veľká REKONŠTRUKCIA. Pre MTB cyklistov je cesta zjazdná s obmedzeniami a značenie modrej cyklotrasy je obnovené.

MiroBiker

INFO PRE BAJKEROV! Cesta dole do Kotmanovej cez Zakluky/modra cyklotrasa Latky - Ruzina/ je uz zjazdna pre MTB s kotucovymi brzdami.

Miro Pilát

UPOZORNENIE PRE BAJKEROV! Cesta do Kotmanovej cez Zákľuky /po modrej cykloznačke Látky - Ružiná/ je po veternej kalamite a po silných dažďoch od roku 2014 v zlom stave. Preto smerom nadol odporúčam použiť radšej cestu cez Veľkú dolinu, Malú dolinu a Dobročskú dolinu /po červenej cykloznačke do Dobroče/. Dobročskou dolinou vedie kvalitná zrekonštuovaná asfaltka.
mapy.hiking.sk/?gpx=2013_vrch…

Miro Pilát

Pre Vladimír50: Áno Mátru vidno zo Suroviny. Je za Cerovou vrchovinou v pozadí. Ak by bola lepšia viditeľnosť a použil by som zoom na fotoaparáte, dal by sa dokonca rozoznať aj vysielač na vrchu Kekes.

Svatopluk Štěpánek

Toto je SUPER SUPER SUPER kraj. S bicyklom nie som až taký kamarát, mám to tam iba prechodené. Som pevne presvedčený, že tento kraj chlapci z TMR
nekolonizujú.
Len škoda "Starej krčmy"
na Žihlave, mala tam ešte
povodný trám z cinobanskej krčmy.

Vladimir50

Miro, chválim za pekný príspevok z môjho rodného kraja.
Už som tam dávno nebol, ale Tvoj popis a fotky mi ho pripomenuli. Spomínaš, že odtiaľ vidieť aj Matru - prepokladám, že je to asi ten dlhý plochý hrebeń strácajúci sa v diaľke v opare na jednom z Tvojich záberov. Predpokladal- som, že pri dobrej viditeľnosti by ju malo byť z týchto miest vidieť, ale pri mojich túrach v mladosti sa mi ju nikdy nepodarilo identifikovať. Musím sa tam ešte vrátiť - a nielen kvôli tej Matre. Kolega z hiking.sk "misou" tento kraj Sihlianskej planiny na jednej zo svojich fotiek nazval Slovenskou prériou. Mne sa ten názov pre tento kraj medzi Poľanou a Klenovským veprom zapáčil a Tvoje fotky k článku len potvrdzujú, že aj keď ľudia z lazov odchádzajú a "préria" čoraz viac zarastá lesom ešte celkom neumrela.

Axel

Zatial som mal tu cest navstivit len Hrnciarky, ale co budem opisovat....
Toto treba ZAZIT

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum