Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rozhľadňa Drahy na Slovácku

Diskusná téma K článku: Rozhľadňa Drahy na Slovácku

Na moravsko-slovenskom pomedzí vyrástlo v poslednom období niekoľko rozhľadní. Zväčša je to v rámci programu EÚ o prihraničnej spolupráci. Umiestnenie rozhľadní je niekedy dosť nešťastné a ich poloha núti človeka často sa zamyslieť nad tým, či by sa za sumu prestavanú za rozhľadne, ktoré takmer ničomu neslúžia, nedali postaviť zmysluplnejšie objekty, ktoré by slúžili turistom oveľa viac a lepšie.

Palo Č.

Tak samozřejmě je pravda, že rozhledna nad Javorní kem je pakárna, podobně Hrajky u St. Turé. Určitě by šlo za ty peníze vymyslet něco lepšího. Ohledně Žalostinné se povídá , že si to nechal postavit nějaký sponzor z Chvojnice , aby bylo vidět na jeho barák. Co se týče TZT od rozhledny v Javorníku ke Kuželovskému mlýnu, ta možná není ani potřeba , s mapou nelze zabloudit a na TZT z velké je to cca 1km po polní cestě.

PaliT

Možno by to chcelo nebeské značkovanie, rozumej zdieľanie gpx trás, čo stoja zato. Keby existovala k tunajšej mape vrstva so zviditeľnením uploadovaných trackov, už by sme nové značky v teréne ani nepotrebovali.

IND_jones

Musím potvrdit názor Vladimíra, že trasování TZT okolo Myjavy je strašné. Je to krásný kraj, a myslím, že by si zasloužil logičtější a příjemnější turistické trasy. Například využitelnost železnice, která tu chválabohu stále funguje je pro turistu skoro nula!! Vrbovce-zastávka, Brestovec, Poriadie, Paprad - skoro nekombinovatelné železniční zastávky, bez turistického využití - velká škoda!!! No a zdejší pseudorozhledny = kapitola sama pro sebe. Je to z OP preshranicni spoluprace, kde hraji dost velkou roli konexe

Rc1

zdenci to je pravda. ale mam dojem ze tu rozhladnu aj napriek tomu ze je na chodniku postavili hlavne kvoli nim. a kedykolvek som tam bol vzdy mi robili spolocnost hlavne oni. nieco podobne plati o starej bystrici. s tym rozdielom ze ti si tam cestu nasli az po postaveni tej rozhladne. tam ale nastastie chodi aj viac pesich

Zdenči

rc1...ti 4-kolkari a motorkari sa po hrebeni Javornikov prehanali este skor, ako tam stala nejaka rozhladna. V okoli Vrchrieky a Semetesa rozhladna nebola a už bola cesta, ktoru sa miestni snazili udržiavat zjazdnu rozdrbana tymito "inteligentami".

Rc1

na druhej strane ani postavenie rozhladne na vhodnom mieste nebusi byt velke terno. ked postavili rozhladnu nad zakopcim na kysuciach, stala sa oblubenym cielom "turistov" na stvorkolkach. aj napriek tomu ze popri nej vedie turisticky chodnik, sluzi hlavne motorizovanym. okrem tych co tam pasu dobytok zvacsa iba stvorkolkarom a offroadistom. v tomto pripade by bolo asi vhodnejsie, keby ju postavili radsej niekde pri asfaltke

Milan Stuchlý

Aj u nás v Turci postavili 4 rozhľadne pri cestách - cyklotrasách. Podľa mňa, aj väčšiny známych, sú to vyhodené peniaze, lebo je prakticky jedno, či niekto stojí na holom kopci (lúke) alebo o 6 m vyššie na rozhľadni. Je to nanajvýš atrakcia pre deti. Rozhľadňa má význam na zalesnenom vrchu, ak samozrejme trčí nad porast.

Axel

Ale tak neni to az take zle, cakal som horsie vyhlady...

Vladimír Kobza

Vďaka za tip, niekedy si tam spravím výlet.

Čo sa týka toho, že chýba TZT spájajúca Rozhľadňu Drahy s veterným mlynom v Kuželove, tak súhlasím, bol by to dobrý nápad. V júli 2013 som navštívil rozhľadňu Poľana na slovenskej strane - nad Myjavou, ktorá tiež nie je napojená na sieť TZT. Naopak, v okolí Myjavy je viacero TZT vedúcich po asfaltových cestách úplne zbytočne (napr. zelená TZT Myjava - Zimovci ide 90% po asfaltke, žltá TZT Turá Lúka - Vankovci 100% po asfaltke), pričom by sa dali vymyslieť atraktívnejšie trasy. Mám preto v pláne už dlhší čas napísať návrhy na možné zmeny tak, aby sa sieť TZT uchovávala funkčná a živá (podobne som tak spravil aj v iných regiónoch).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov