Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Panorámy do vrecka – aplikácia PeakFinder Earth

Diskusná téma K článku: Panorámy do vrecka – aplikácia PeakFinder Earth

Konečne je to tu. Jeseň upratuje v plnom chvate. Novembrové severáky zhadzujú posledné lístie zo stromov, vzduch sa mrazivo vyčistil a hmyz kape v celých húfoch. Výhľady sa zrazu rozšírili z najbližších zaparených grúňov cez pol Slovenska. O chvíľu príde zima a Hiking galériu opäť zaplníme fotkami bielych Tatier zo vzdialených pahorkov a Fatier. Ideálny čas na... áno, na túru! A ešte na predstavenie jednej mobilnej aplikácie, ktorú si zapínam čoraz častejšie. PeakFinder (Hľadač vrcholov) razom spraví experta na panorámy aj z "nevedka", pre ktorého je Inovec len syr a pletie si Veľkú s Malou.

Mirco8765

Ahojte, podľa mňa to robí zle nakalibrovaný senzor v smartfóne. Keď sa nakalibruje (smartfón sa musí párkrát otočiť okolo každej osi a nastavenie potvrdiť), potom to normálne funguje. Žiaľ taká kalibrácia asi dlho nevydrží, takže aj ja to používam len v režime bez automatického zobrazenia smeru (smartfón postavený vodorovne). Inak je tá aplikácia skvelá, aj keď občas záhadne zobrazuje aj vzdialené kopce, ktoré z daného bodu rozhodne nemôže byť vidieť... S pozdravom Miro

TomXX

Mne to od istého času začalo robiť to isté. Preto ignorujem automatické otáčanie a overlay si napasujem na kopce ručne :)

Wbk

@Ivo Kov:
Môže ísť aj o chybu v konštrukcii telefónu - poškodený magnetorezistívny senzor. Podľa toho čo píšeš, appku by som z toho skôr asi nevinil (obzvlášť ak nepoužívaš nejaký úplne "historický" model smartfónu).

Ivo Kov

Kúpil som si to dnes a je to celé zle. Po natočení telefónu na kopce sa síce zobrazia názvy vrcholov, no obraz začne extremne rýchlo skákať doprava a doľava a stupne v pravom hornom rohu lietajú po desiatkach. Je to úplne nepoužiteľné. Neviem čo robím zle.

PaliT

Akurát som si ju minulý týždeň kúpil – famózna vecička... :)

Jantaara

Boli sme teraz v Slovinsku, tak som to kúpila priamo na mieste činu. Bolo fajn, že som vedela už dole, popod aký kopec šlapem, nie až keď sa na vrchole zorientujem :-)

Lubo

Nuz, myslim, ze tak rigorozne testovanie aplikacie v cene lacnejsieho menuckoveho obeda alebo 2-3 piv je trochu prehnane. Uplne podla mna postaci vyhlad na akekolvek kopce z miesta, na ktorom sa bezne nachadzam.

Bazajac

@tomXX
Soft pouzivam zasadne kupeny :) Pre turistiku napr. OziExplorer (Windows PC aj Android),Sygic,GPS Status,Find the Hill. Opakujem, nejde o peniaze a preto:
@Lubo, 2h ked doma nainstalujem, oboznamim sa zo zakladnymi funkciami a potom utekat do terenu ? Takze asi vziat smartfon na kopec, kde je dobry vyhlad a net ?

Lubo

Kedze je k dispozicii 2h cas na odskusanie (dobra info, tiez som nevedel), tak free alebo ad-supported verzie su pre developera narocnejsie na udrzbu a dalsi vyvoj. Najma ak ide o nezavisleho vyvojara a nie velke studio, spomaluje to prinasanie novych funkcii a zhorsuje reakcny cas na podporu.

Axel

Nie, Locus mam plny. Kupeny po hodine skusania free verzie.
2 hodiny limitu na vratenie googlu som nevedel, kedysi to bolo 10 minut :) a sluzilo naozaj len pre nejake omylom objednane veci. A nie na skusanie appiek v trial rezime.
A v mojom pripade nejde o cenu, ale o princip. OK, vyskusal som webove rozhranie, ak je to na androide zhodne, tak beriem. Ale je to zhodne? Zaplatim, odskusam, mozno poziadam o vratenie penazi...
No tak ci tak nevidim nic zleho na tom, keby bola dostupna free verzia rovno.

Substance242

Kúpené ešte v stredu a spokojnosť, aj ich web je výborne použiteľný. A áno, na androiďáckom Play obchode je možnosť do dvoch hodín vrátiť peniaze.

TomXX

Kokso, dat za Fjallraven bundicku 400e je rozumna investicia, ale 3.36 za aplikaciu je vela... Aplikacia je tovar ako cokolvek ine. Tipujem ze ORUX alebo Locus tu maju tiez vsetci Free verziu, alebo cracknute APK z warez serverov.
PS: za parkovanie pod kopcom, polievku na chate....atd date mozno aj viac, a mate to "na jeden raz".

Vrana

Podla mna celkom zaujimave. Nahovorim zenu nech si to nainstaluje a budeme skusat. Mozeme si potom s deckami zahrat hru "Hadaj aky je to kopec ?" :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum