Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na maďarskej strane Silickej planiny

Diskusná téma K článku: Na maďarskej strane Silickej planiny

Silickú planinu v Slovenskom krase vidím každý deň z okna môjho rožňavského bytu. Občas ma zláka na kratšiu či dlhšiu túru. Rozlohou veľká planina sa tiahne až do Maďarska, kde je súčasťou Aggtelegského národného parku (Aggteleki nemzeti park). Slovenskú časť planiny mám prechodenú, preto ma zaujala na maďarskej strane trasa, ktorá je súčasťou modro značenej 1118 km dlhej turistickej magistrály Országos Kéktúra, obdoba našej Cesty hrdinov SNP.

MarcelKE

Veľmi pekné miesto, včera som sa prešiel z Hrušova cez Derenk do Szelcepuszty a späť cez Szogliget do Hrušova. V okolí Ménesového jazera je to pekne vybavené pre turistov, prístrešky, ohniská, lavičky, upravené pramene. Pekný prístrešok s ohniskom a prameňom je aj Puska Pál forrás povyše v Ménesovej doline smerom na Szelcepusztu. Jednoznačne odporúčam.

Wbk

Fíííí, feľmi inšpiratívfne! Pekný článok, vďaka zaň! ;-)

Axel

Bariery pre koho? Pohranicni papierovi Slovaci tam hranicu nikdy v mysli nemali. Vyrobili im ju uradnici. A sme v Schengene, velkej Europe a uradnici mi tak ci tak hranicu vyrabaju, lebo ak chcem is do Josvafo s detmi, potrebujem ist najprv na pasove, aby mali doklady.
PS: dnes som bol na Turnianskom hrade, pomaly hlava na hlave (aspon na moj vkus je 30 ludi za hodinu proste vela) a boli sme skoro jedina partia, co hovorila po slovensky ;-)

Knor

Fascinuje ma, ake bariery (najma mentalne) predstavuju tie ciary na mape, ktore sa nazyvaju hranice. Pritom v blizkosti tej madarskej rozpravaju ludia na obidvoch stranach hranice rovnakym jazykom.

Gusto

pocestna07
iste, dá sa to spojiť - ale ver, že ak vystihnete dobré počasie na MP, tak sa vám nebude chcieť ísť nikam inam :))
a ak chceš nejaké tipy na MP, tak kľudne napíš, bol som tam už viackrát

Pocestna07

Ďakujem za všetky rady - viem, že to nie je to isté, ale je to relativne blízko seba, takže by nebolo od veci spojiť to do "veľej túlačky"

Gusto

pocestna07
ale Silická planina a Muránska planina nie je to isté, ba povedal by som , že sú úplne iné.
Spoločné však majú to, že je tam naozaj minimum turistov - na MP v podstate len okolo Muránskeho hradu, vnútrozemie je skoro prázdne

Pencurák

V okolí Aggteleku je turistov požehnane,ale po planine sa môžeš túlať s pocitom slobody,sem tam niekoho stretneš,či už na slovenskej alebo maďarskej strane.

Axel

Ono pozor, v prudkej sezone je okolie Aggteleku plne turistov a az taky klud tam nie je. Pohranicne chodniky su ale OK, tam stretnete leda tak polovnikov na starom tereniaku...

Pocestna07

Ďakujem za tip - chystáme sa v lete na Muránsku planinu. Podľa fotiek je tam kľud a krásne :) také "zabudnuté" oblasti mám rada

Ade.e

Pekne fotky.. tiez uz by sa patrilo aby som tam zasiel..

Stefan.n

Jaskyňu Domica sme navštívili v r.2007 a už vtedy to tam chátralo a oproti jaskyni Aggtelek to pôsobilo deprimujúco.Myslel som,že sa to oživilo,ale ako uvádzaš naďalej to chátra čo je určite škoda.

PaliT

Skvelé. Stále viac ma tu niekto láka vybrať sa opäť do týchto končín...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum