Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Okolo Veterlína z Plaveckého Podhradia

Diskusná téma K článku: Okolo Veterlína z Plaveckého Podhradia

Pri peších túrach ma občas zaujme nejaká línia vhodná na bicyklový výlet. Keď som v januári 2014 kráčal hrebeňom Zárub, všimol som si výrazný zárez v úbočí Veterlína. Hneď v ten deň som sa už “ňúral” v mapách a začalo mi dochádzať, že toto bude skôr cyklistická trasa. Neskôr som si naplánoval okruh z Plaveckého Podhradia, ktorý som si vychutnal až začiatkom jari 2015. Väčšinou nepíšem články o svojich cyklistických výjazdoch, lebo sa viem iba zriedka donútiť zastavovať a dostatočne fotiť. Ale krása krajiny ma tento krát premohla a fotoaparát som ťahal z batoha omnoho častejšie ako obvykle.

PaliT

Pozrel som na katastrálnu mapu a všetky pozemky, vrátane toho pod chatou Brezinky už vlastní družstvo Balunky.

Tá lúka, kde postavili tie haciendy, bývala mojím obľúbeným miestom, v strede stál veľmi fotogenický strom.

Lubo

Údajne majiteľ chatku nechcel predať tomu, čo tam skúpil pozemky v okolí, nelegálne postavil vysoký plot a postavil si vnútri haciendu (údajne) bez stavebného povolenia. Vidieť to na satelitnej mape Google. Je to medzi Brezinkami a Plaveckým Mikulášom.

Ten človek ovláda aj jedno z poľovných združení, ktoré robí prieky turistom. Napr.vo veci novej turistickej značky cez Jeleniu skalu.

PaliT

Ach, škoda jej, tá chata bola čarovná. Komu tam vadila?

Inak toto je posledný článok s mojím starým verným tátošom, už krátko po tomto výlete sa začali objavovať technické problémy, ktorých riešenia sa ukázali ako neefektívne, tak nový kolesový koník má už hydraulické brzdy. Celkom rád som sa vzdal tohto aspektu dobrodružstva.

Sona

Krasne jarne fotky! Chata Brezinky, ak myslime tu istu, vyhorela.

Frox

Tiež som majiteľom ráfkových bŕzd na inak výbornom no starom biku. Mne veľmi pomohlo očistiť ráfiky benzínom. Teraz mi to brzdí a brzdí ako už dávno nie.

Pafi

Pali, krásna túrka, ešte lepšie počko Ti vyšlo a fotky parádne, radosť tam ísť. Vďaka!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum