Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Extra 32. Slovenský zraz cykloturistov KST

V termíne 28. august až 1. september 2010 sa v Bratislave a okolí uskutoční 32. Slovenský zraz cykloturistov KST. Podujatie organizuje Klub bratislavských turistov - Regionálna rada KST Bratislava, po prvýkrát aj v spolupráci s Rakúskym turistickým klubom, Slovenským cykloklubom, Cykloklubom Apollo a Bernard Cykloklubom Slovakia.

Cyklozrazu sa môže zúčastniť bežná cyklistická verejnosť, podmienkou je zaplatenie zrazového poplatku. Ten je do termínu 30.7. pre členov vyššie uvedených turistických klubov a cykloklubov 8€, pre nečlenov 13€. Účastník dostane zrazové tričko, odznak a prepravu vlakom z Viedne do Bratislavy v nedeľu 29.8. v rámci cyklotrasy do Viedne. Zrazový poplatok od 30.7. je pre všetky skupiny 15€, ale organizátori už negarantujú tričko, odznak a vlak, rovnako budú limitované možnosti ubytovania a stravovania.

Štart bude umožnený aj záujemcom, ktorí prídu na štart bez nahlásenia sa minimálne 1 deň vopred. Budú mať možnosť registrovať sa priamo na mieste štartu cyklotúry a to 30 minút pred a 15 minút po hromadnom štarte. Na rozdiel od riadne vopred prihlásených účastníkov cyklozrazu si môžu zakúpiť za 5 € jednorazovú (jeden deň platnú) čiernobielu verziu účastníckej karty, bez ochrannej fólie, opečiatkovanú aktuálnym dátumom platnosti.
V cene takejto účastníckej karty je možnosť využiť technický a zdravotnícky servis na trase cyklotúry, nie je v nej účastnícka taška s účastníckym tričkom a odznakom ani lístok na vlak z Viedne do Bratislavy.

Štart prvej cyklotúry je v sobotu 28.8. na parkovisku pod Starým mostom v Petržalke. Túra povedie po petržalskej hrádzi, cez most Lafranconi a Mlynskú dolinu do údolia rieky Vydrice v Malých Karpatoch. Pokračuje smerom do Mariánky, cez Stupavu a Zohor do Vysokej pri Morave, odtiaľ Moravskou cyklocestou smerom do Devínskej Novej Vsi a pod hrad Devín, ktorý bude možné navštíviť za zľavnené vstupné.

V nedeľu 29.8. čaká účastníkov trasa do Viedne po medzinárodnej Dunajskej magistrále cez Národný park Donau Auen a prehliadka mesta Viedeň na bicykli. Späť sa ide spomínaným vlakom. Štart je opäť pod Starým mostom na petržalskej strane Dunaja.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

V pondelok 30.8. bude štart pri Prístavnom moste na Ružinovskej strane Dunaja, pretože cyklotrasa povedie po ľavej strane Dunaja smerom do Gabčíkova. Pri Vtáčom ostrove hrušovskej zdrže čaká na účastníkov prednáška v spolupráci so Slovenskou ornitologickou spoločnosťou, v Hamuliakove prehliadka románskeho kostola a v Gabčíkove exkurzia do vodnej elektrárne. Po pravej strane Dunaja je naplánovaná cyklotrasa do Čunova.

Posledná cyklotúra v utorok 31.8. povedie spod Starého mosta opäť do Rakúska, k Neziderskému jazeru. Na trase je cintorín z 1. svetovej vojny v Petržalke - Kopčanoch.

Hromadný štart všetkých cyklotúr je o 9.00 hod.

Podľa predsedu organizačného štábu a zároveň predsedu KBT i KST Petra Perhalu sa na Slovenskom zraze cykloturistov KST v priemere zúčastňuje 250 účastníkov zo Slovenska, Česka, Maďarska, Poľska a Rakúska. Tento rok vzhľadom na väčší počet cykloturistických subjektov, ktoré sa zapojili do prípravy zrazu, očakáva vyššiu účasť.

Viac informácií sa nachádza tu.

Titulná fotografia: Daniela Mäkká

Najnovšie