Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Správa Konferencia v Banskej Štiavnici

Konferencia Horská cyklistika ako faktor miestneho rozvoja turizmu sa uskutočnila v dňoch 20. a 21.októbra 2011 v Banskej Štiavnici. Organizátor: MDVRR, spoluorganizátor mesto Banská Štiavnica, partner Bajkom k tajchom. Konferencie sa zúčastnili zástupcovia ústredných orgánov štátnej správy, konkrétne MDVRR, MRV, MŽP. Zástupcovia vlastníkov a správcov lesov, ŠOP, ďalej SCK, KST, realizátori projektov horských cyklotrás z Banskej Štiavnice, Banskej Belej, Spišskej Belej, a verejnosť

Výsledkom konferencie je odporúčanie MDVRR, aby vytvorilo medzirezortné koordinačné centrum na podporu rozvoja pešej turistiky a cykloturistiky na Slovensku, ktoré navrhne legislatívne úpravy pre rozvoj pešej turistiky a cykloturistiky, systém financovania, tvorby a údržby turistických značených trás a cyklotrás a bude koordinačným a komunikačným centrom pre rozvoj pešej turistiky a cykloturistiky na Slovensku. Členmi medzirezortného koordinačného centra by mali byť zástupcovia dotknutých orgánov štátnej správy, územnej a miestnej samosprávy, KST, SCK a iné záujmové združenia, profesné zväzy a experti. Ďalej odporúčanie KST a SCK vyhodnotiť súčasný stav v oblasti legalizácie a koordinácie tvorby a údržby turistických značených trás a cyklotrás a navrhnúť ďalšie postupy.

Účastníci konferencie sa mali možnosť zúčastniť prehliadky trás "Bajkom k tajchom" ,ktorý vznikol vďaka nadšeniu niekoľkých dobrovoľníkov a členov klubu MT Biker Hodruša-Hámre za finančnej pomoci obce Hodruša-Hámre. Viac ako 100 km značených cyklotrás rôznej obtiažnosti umožňuje spoznávanie banskej histórie regiónu, umelých vodných nádrží tzv. tajchov a to všetko v krásnom prostredí Štiavnických vrchov. Starosta neďalekej obce Banská Belá predstavil nielen pripravovaný projekt Cyklotrasy Banská Belá, ale aj víziu prepojenia vznikajúcich a už existujúcich cyklotrás v okolí obcí Banská Belá, Banská Štainica a Hodruša-Hámre do jedného celku "Štiavnicko" . Ďalšie lesné cyklotrasy vznikajú v Spišskej Belej, či v košických mestských lesoch. Predseda Českej mountainbajkovej asociácie predstavil nielen projekt Rychlebské stezky.


[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Najnovšie