Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Správa Sčítanie cyklistickej dopravy

Vo štvrtok 26. apríla 2012 uskutočnila Cyklokoalícia tretie sčítanie cyklistov v Bratislave. Príjemné slnečné počasie v rannej dopravnej špičke do ulíc mesta pritiahlo stovky cyklistov a celkový počet prekonal obe sčítania v roku 2011.

Sčítanie prebiehalo od siedmej do deviatej hodiny na dvanástich miestach v širšom centre. Okrem všetkých piatich mostov cez Dunaj boli cyklisti sčítavaní na Račianskom a Trnavskom mýte, Kamennom a Dulovom námestí, križovatke Záhradníckej a Karadžičovej a križovatke Jantárovej a Rusovskej cesty. Cyklokoalícia navyše monitorovala nový sčítavací bod v centre mesta - križovatku Obchodnej a Poštovej ulice. Cez sčítacie body spolu prešlo 1360 cyklistov. Počas druhého sčítania uskutočneného 5. októbra 2011 prešlo cez sčítacie body 1149 cyklistov.

Medzi miesta najviac využívané cyklistami sa zaradili Rybné námestie (230 cyklistov), ľavobrežné predpolie Mostu Lafranconi (166 cyklistov), Šafárikovo námestie (159 cyklistov), Prístavný most (141 cyklistov) a Most Apollo (119 cyklistov). Najvyťaženejšie v centre mesta boli Kamenné námestie (111 cyklistov) a križovatka Karadžičova / Záhradnícka (101 cyklistov). Cez sčítacie body prešli aj rodičia na bicykloch s deťmi a tiež niekoľko ľudí na kolobežkách a korčuliach.

Zaujímavé je tiež rozdelenie podľa pohlaví a zistenie, koľko cyklistov nosí v meste prilby (tie sú povinné iba mimo obcí). Zaznamenali sme 80 % cyklistov a 20 % cyklistiek, prilbu nenosia zhruba traja cyklisti z piatich. Cez sčítacie body prechádzali ľudia všetkých vekových kategórií, z bicyklov dominujú horské či krosové.

Fotogaléria zo sčítania je zverejnená na webovej stránke Cyklokoalície.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Najnovšie