Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Pozvánka Cyklozraz v Malej Fatre 2015

Malá Fatra patrí dlhodobo k najobľúbenejším turistickým destináciám na Slovensku. Nádherná príroda, atraktívne turistické trasy, terchovská muzika zapísaná na zoznam UNESCO, krásne hrady aj kultúrne pamiatky, celoročne veľa zaujímavých podujatí. Od minulého roku patrí Malej Fatre status cyklistickej destinácie, nájdete tu viac ako 600 km cyklotrás rôznej obtiažnosti.

Cyklozraz Malá Fatra 2015 organizuje Oblastná organizácia cestovného ruchu Malá Fatra v termíne 15. – 17. mája 2015. Cyklisti môžu počas neho spoznať jedinečné zákutia Malej Fatry a Kysúc. Ide o nesúťažný MTB maratón, nadväzujúci na tradíciu prvého ročníka v roku 2014.

Pre drsných bikerov i rodiny s deťmi

Hlavné stanovisko cyklozrazu bude opäť v Autokempingu Belá-Nižné Kamence. Štart je stanovený na sobotu 16. mája 2015. Pre účastníkov sú pripravené tri trate a tri občerstvovacie stanice. K dlhej a krátkej trati z minulého roka pribudla tento rok tretia. Viac o novinke hovorí jeden z aktívnych organizátorov, Ing. Peter Chrapčiak: „Jedna pikoška - pripravili sme aj jednu naozaj „drsnú“ trať a návštevník podujatia, ktorý má „trochu“ najazdené sa môže otestovať, či ju zvládne.“ Dĺžka „drsnej“ trate je 97 km a stúpanie predstavuje celkom 2301 m.

Trate sú vybrané starostlivo i s dôrazom na spoznávanie atraktivít regiónu na dvoch kolesách. Na bicykli tak účastníci spoznajú jedinečnú Bystrickú cyklomagistrálu, ktorá spája Krásno nad Kysucou s Novou Bystricou mimoúrovňovou asfaltovou cyklotrasou s minimálnym sklonom naozaj pre každého. Jedinečný Slovenský orloj v Starej Bystrici, Múzeum Kysuckej dediny či zaujímavé prírodovedné múzeum s mamuťou samicou v životnej veľkosti pri tejto cyklotrase zabezpečujú celodenný program i pre rodinu. Dve z tratí cyklozrazu prechádzajú rodiskom legendárneho Juraja Jánošíka, kde má známy zbojník pamätnú tabuľu na mieste, kde stál jeho rodný dom. No a najkratšia trasa prechádza cez Poľany – miesto, kde sa natáčal film Juraj Jánošík – pravdivá história.

V nedeľu 17. mája 2015 sa v spolupráci s občianskym združením chystá populárna Detská tour Petra Sagana. Víziou tour je vzbudiť záujem o cyklistiku najmä u detí od 3 do 16 rokov. Preto je Cyklozraz Malá Fatra 2015 ideálym podujatím aj pre rodiny s deťmi. Každý člen rodiny si môže preveriť svoje cyklistické zručnosti a v nedeľu spoločne stráviť krásny deň v sedle bicykla.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Podujatie Cyklozraz Malá Fatra 2015 je zároveň otvorením letnej turistickej sezóny. Účastníci sa tak môžu tešiť aj na sprievodné podujatia pre deti a dospelých. Najmenší si budú môcť vybrať z pestrých aktivít, ako napr. maľovanie na tvár, skákací hrad, jazda na koníkoch, diskotéka atď. V sobotu po dojazde je pripravený celovečerný program s tombolou o skvelé ceny, vystúpením kapiel Balkansambel a Arzén, zavŕšený ako inak – Terchovskou muzikou v podaní Ľudovej hudby spod Rozsutca.

Účasť na Cyklozraze Malá Fatra 2015 rozhodne nabudí každého cyklistu, aby krásy Malej Fatry obdivoval na dvoch kolesách aj počas letnej dovolenky. Z bohatej siete cyklotrás nebude problém si vybrať „svoju“. Každý určite ocení aj praktického pomocníka – cykloaplikáciu pre smartfóny, ktorá je zadarmo na stiahnutie. Zahŕňa najlepšie cyklotrasy v regióne a využíva GPS na monitorovanie prejdenej trasy v mape samotnej aplikácie.

Všetky dôležité informácie o Cyklozraze Malá Fatra 2015, popis trate, pravidlá pre účastníkov, program a tiež informácie o ubytovacích možnostiach, nájdete na stránke www.regionmalafatra.sk.

Najnovšie