Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Orth an der Donau
Orth an der Donau Zatvoriť

Správa Obchádzka na cyklochodníkoch v Rakúsku

V neďalekom Rakúsku, za mostom Slobody (Devínska Nová Ves), sa momentálne stretneme s uzávermi a obchádzkami na cyklochodníkoch Donauradweg a Marchfeldkanal Radweg. Odklon turistických trás a cyklotrás je v úseku od Schönau po Hainburg. Chodníky, ktoré sú ovplyvnené konštrukčnými opatreniami, sú zablokované na začiatku alebo na vhodnej križovatke, označené žltou tabuľkou s textom Umleitung (slov. obchádzka) a označením obchádzanej cyklostrasy.

Marchfeldkanal Radweg

Obchádzka začína za Schlosshofom pri usadlosti Niederweiden a pokračuje v úseku od obce Engelhartstetten po Haringsee.

Donauradweg číslo 6

Pred dedinkou Stopfenreuth sa prechádza na cestnú komunikaciou do Eckartsau, za zámkom následuje šotolina medzi poliami do Orth an der Donau. Od Schönau uzávera končí. Aj v prípade jazdy do Hainburgu sa vyhýba stavenisku a pred vstupom do Stopfenreuth značenie usmerňuje pokračovanie cestnou komunikáciou na most (tak isto aj pri návrate). Vyhliadka Au-Terrasse pri Dunaji vyzerá, že je prístupná.

Systém priehrady Marchfeldschutzdamm bol budovaný koncom 19. a začiatkom 20. storočia. Slúži pre potreby protipovodňovej ochrany obyvateľov Viedne a približne 30 000 občanov v 12 obciach Dolného Rakúska. Po záplavách z júna 2013 je nutné zrekonštruovať Marchfeldschutzdamm, priehradu Schönauer, ako aj Rußbachdamm. Okrem toho sa bude pracovať aj na zariadeniach pri Hainburgu a Wolfsthale. Stavba začala začiatkom októbra 2017 a očakáva sa, že bude trvať do konca roka 2020.

Viac informácií o cyklistických trasách + MAPA sú stiahnuteľné tu, Tourist Board, T +43 2713 30060-60, urlaub@donau.com.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Všeobecné informácie o projekte opráv sú na tejto adrese informačnej brožúrky, ako aj na internetovej stránke viadonau.

Zdroj

Mapa

Fotogaléria k článku

Najnovšie