Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cyklovýlet Tichou a Kôprovou dolinou

Rudo

Tak sme to šli 16ti. 8mi "proti" 8mim, ukryť bicykle nie je problém, skôr bez navigačiek ich nájsť. Ten vodopád vyráža dych, porovnanie s Plitvičkami nie je vôbec prehnané. Vďaka za tip autorom túry a článku.

Peter61

jjano, JanoP -KST má ( mal) viac nehnuteľností v NPR -tak prečo nepostaviť ďalšiu ? len nájsť správnu lavínovú dráhu :-(

JanoP

Bola pred časom mánia pomenúvať niektoré význačné objekty po významných ľuďoch z histórie. Tak sa začali uvádzať názvy Kmeťov vodopád, Hviezdoslavov vodopád, hoci A. Kmeť ani P. O. Hviezdoslav neboli v Tatrách žiadnymi významnými činiteľmi. Bolo to zaiste ovplyvnené podobnými javmi v poľských Tatrách (Wodogrzmoty Mickiewicza).
Vhodnejšie a presnejšie je používať jednoznečnejšie názvy Nižný Nefcerský vodopád (prístupný krátkou odbočkou), Prostredný Nefcerský vodopád a Vyšný Nefcerský vodopád (verejnosti neprístupné).
Uvedené varovné zvolanie "Len to nie" treba uvádzať aspoň s desiatimi výkričnákmi!!!!!

FunTTomas

Jjano: dobre, tak len prístrešok so stojanom na bicykle a informačnou tabuľou. Slovenská realita je taká, že pred pár rokmi nebola odbočka k vodopádu vôbec označená, lebo sme na Slovensku a nevieme, kde máme najvyšší vodopád SR a húfy Slovákov chodia obzerať za ťažké peniaze vodopády na Plitvických jazerách v Chorvátsku...

Jjano

Nieeee, Tomáš, niee - žiadny bufet v Kôprovej doline!!!

FunTTomas

Koniec cyklotrasy v Kôprovej doline je úplne nelogický presne na konci asfaltu cca tu mapy.hiking.sk/?x=19.97801542…, lebo ak niekto smeruje do doliny, aby si pozrel najvyššiu sústavu vodopádov na Slovensku (Kmeťov vodopád), tak by mal nechať bezprízorne bicykel na konci asfaltky s namaľovaným preškrtnutým bicyklom a prejsť ešte pešo niekoľko desiatok metrov po odbočku k vodopádu. Keby mal správca územia trochu chochmesu, tak v zahraničí by tam už dávno bol bufet so stojanom na bicykle, kde si ich človek môže uzamknúť a ísť sa spokojne pozrieť k vodopádu tých pár metrov pešo.

Sona

Nie je to povinnost, len diskusia je prave k clanku, ktory bol cely o tom :) takze to bolo trosku ako nosenie dreva do lesa :)

Spacer

JanoP dakujem.
Ano pristup bicyklom je z casoveho hladiska velmi dobry. V koprovej som nikdy nebol, tisko v dusi som dufal, ze by sa dalo az k temnosmrecianskym plesam :), ale to nevadi.
taktiez dufam, ze tam ti zlodeji nechodia.

sona: ved len odpovedal, nemusel citat aj clanok.
alebo je to povinnost :)

Sona

JanoP - ved o tom, ze sme sli dve dvojice kazda inou dolinou, potom bicykle skryli a hore si vymenili kluce od zamkov a suradnice ukrytov bicyklov, je cely clanok :) Ty si ho necital?

JanoP
  1. V Tichej doline nemá zmysel špekuľovať s bicyklom ďalej než po Liptovský košiar (odpočívadlo zlikvidovala lavína v túto zimu).
  2. V Kôprovej vám nikto neodhryzne z nosa, ak prejdete (na dvoch miestach potlačíte) bicykel ešte asi 1 km, pod ústie Turkovej doliny. Ďalej to nemá zmysel.
    Možností na zaparkovanie bicykla je neúrekom. (Snáď po horách nechodia zlodeji s pilkou na železo alebo strihacími kliešťami...)
    Prísun na bicykli obrovsky rozširuje (hlavne časové) možnosti v týchto končinách.
    Dobrý tip - ale len pre párny počet účastníkov, najmenej 4: všetci sa rozdelia na dve polovice s rovnakým počtom a pôjdu opačnými dolinami. Pri stretnutí sa (najlepšie v Závorách) si vymenia kľúče od svojci bicyklov a stroje si vrátia zasa v ústí dolín. Podmienka: Perfektné zmapovanie (opis + foto) miesta ukrytia strojov, aby nevznikol problém pri ich hľadaní. Ak by šlo o opakovanú akciu a častejšie používaným miestom, problémy v tomto smere sú bezpredmetné.
Spacer

A v tichej sa da pokial (neviem pokial je tam asfaltka)

Lukas

V oboch dolinach sa moze na biku po koniec asfaltu, v Koprovskej sa da po strku este kus dalej, snad by to bolo len s napomenutim.
Prejazd cez Zavory by uz bol asi na pokutu, nieje tam moc narocny teren, ale obcas by trebalo niest, urcite je pohodlnejsie prejst obe doliny hore/dole + pesi vystup do sedla, alebo na Kasprov.

Spacer

Cavte,
pokial je vlastne oficialna cyklotrasa v tichej a koprovskej doline?
je vobec mozne ist s bicyklom (vedla bic.) trasu z koprovskej do tichej?

Rudo

V miestach, kde ste ukrývali bicykle to bolo vcelku jednoduché, alebo skôr naopak?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov