Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Časťou rakúskej cyklotrasy Drauradweg

Diskusná téma K článku: Časťou rakúskej cyklotrasy Drauradweg

V rámci predĺženého víkendu v Lienzi pod rakúskymi Dolomitmi sme venovali jeden deň aj cykloturistike, ktorá tu má naozaj zelenú. Vynikajúce trasy, ukážkové značenie, dostatok informačných materiálov, pohostinnosť na každom kroku, tomu sme neodolali ani my s manželom, ani naši vysokohorskí turisti Soňa a Ľubo.

KarolM

Veru, rozum sa zastavuje: slovenské cyklocesty na asfaltkách II. a III. triedy. Keby len tam, dokonca aj na cestách I.triedy, kde ide doslova o život (napr. na tzv. cyklomagistrále Slovenský kras). Avšak ako hovorí predseda SCK (Slovenského cykloklubu): papier znesie všetko…Čo sa týka Rakúska, je to ozaj cyklistický raj. Nielen dobre vyznačené a kľudné cyklocesty, ale aj výborné mapy, na ktoré sa dá úplne spoľahnúť. A lesné štrkové cesty vyššej kvality ako naše asfaltky! Veľmi dobrou lokalitou je Salzkammergut, ktorá uspokojí každého cykloturistu. Jediná vec, ktorá mi chýbala v tomto cykloraji, boli bryndzové halušky : )).

Lubo

Thailon, plny suhlas.
Ludia, ktori u nas robia v cestovnom ruchu by tam mali ist na povinnu staz aspon na jednu sezonu a naucit sa spravat...
Dalej Slovensky Cykloklub by sa tam mal ist ucit ako sa robia cykloturisticke trasy. Ze to nie je len o vyznackovani asfaltiek II. a III. triedy.

Thailon

Pre cyklistov je v Rakusku raj. Doslova. Boli sme tam uz druhy rok a neviem si to vynachvalit. Ludia krajiny s prirodou ako nasa by sa tam mali chodit ucit, ako propagovat cykloturistiku.

Misou

Výstižný článok, bol som tam v máji,bicykle batožinou sme nechali 2 hodiny nezamknuté, našli sme ich kompletné, u nás by po nich zostal len pach po zlodejovi.Okrem vynikajúceho značenia tam boli aj "servisné nástenky"s náradím na kompletné rozobratie a zloženie bicykla.So spaním sme nemali problémy, stan sa dá rozložiť aj mimo kempu, stačí sa opýtať, potraviny v LIDLI sú v cenách ako u nás.
Naša trasa:
Brixen-okolo rieky Rienz-Toblach-okolo rieky Drávy-Spital-sedlo Katsberg-St. Michael im Lungau-okolo rieky Mur-Bruck an der Mur-okolo rieky Murtz-Mariazell-Melk-okolo Dunaja do Bratislavy

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov