Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Srdcom slovenských hvozdov

Diskusná téma K článku: Srdcom slovenských hvozdov

V dnešných sychravých dňoch nám možno dobre padne spomienka na nedávne baboletné bicyklovanie. Tentokrát s bohatou a pikantnou fotodokumentáciou. Horehronie, pomedzie Liptova a Spiša, údolie Hnilca, či pochmúrne lykožrútom obžraté lesy sú stále skvelým priestorom pre dobrodružné srdcia obstarožných, ale duchom sviežich turistov.

ELBe

Chcel som reagovat uz davnejsie na tento clanok, aj na starsi z tejto lokality (Anton Zahradnik). Radsej som nereagoval, lebo pri pisani smutnych veci sa zbytocne vytocim. Takze, kurwa, druhu etapu spominanej cyklotury (Teplicka - Vypad - Andrejcova - Panska Hola - Teplicka) som v auguste presiel so zenou a synmi (15 a 12). Napeso, cize legalne. Napeso, cize pomalsie a s nosom pri zemi. Katastrofa. NAPANT. Tazba dreva, rozjazdene kolaje, Zdiarsky potok tecie raz v jednej, raz v piatej z nich. Nad Stanikovom odparkovane Skody 120 lesnych robotnikov alebo inzinierov. Mladsi syn celou dolinou nuchal: Tu este su zvysky lesnej zeleznice! (Este pred 50 rokmi viedla az do Lehoty.) Hovno zeleznica, to cpela kazda mlaka olejom z elkateciek a tatroviek. Videli sme celou dolinou pokantrene ubocia vpravo i vlavo, bolo aj dojimave stretnutie s fuzacom alpskym skapinajucim. Naozaj nechapem, pre koho je potrebny takzvany Navstevny poriadok! Jasne, je to takto: ja som neprisiel na navstevu, ja som prisiel devastovat, takze ja sa evidentne nemusim riadit navstevnym poriadkom!
P.S. Pan Hartansky, vazim si Vasu pracu.

KarolM

Vďaka Michal za pekný článok. Trasu, ktorú si opísal prvý deň chodíme pravidelne trochu väčším oblúkom z Dobšinej, picasaweb.google.sk/…/KRALOVA…, je to krása. A vďaka aj za info ohľadne trasy Teplička-Andrejcová, mám to v horúcom pláne: )). Ad harťanský: Vrele doporučujem dokonale preštudovať Johna Muira, ktorý už dávno prišiel na to, ako chrániť národné parky. Výstup bikom na hrebeň Nízkych Tatier len pomôže k lepšiemu pochopeniu….

Sona

Doplnili sme na zaver clanku upresnenie smerom k navstevnemu poriadku.

Littleflower

perfektny popis. som sa dlho tak nenasmial (cast sumiac-l.teplicka vratane).

Mišo d.

Mea culpa, mea maxima culpa...Najväčšie výčitky svedomia z porušenia návštevného poriadku sme mali, keď sme obchádzali po osi sa v bahne brodiace ťažbové stroje a keď sme v závere doliny stretli šťastnú rodinku na obrovskom tereniaku...Asi by som sa nemal priznávať (som tak trošku od fachu), ale občas porušujem "návštevné poriadky". Spolieham sa pri tom hlavne na svoju zodpovednosť. A slobodu.

Harťanský

Super návod na porušovanie návštevného poriadku NAPANT. No čo aj takto - nedodržiavaním určitých pravidiel - je možné vyjadriť vďaku za to že sa niekto snaží o to aby sa turisti cítili v národnom parku príjemne a mali kde hlavu skloniť.

Bean

Ten okruh cez Pansku holu ma celkom zaujal. Na bike to teraz par mesicov nebude, ale co tak v zime s bezkami, dalo by sa to prebehnut? Prip. alternativy, ak su po ceste nejake zabijaky a ine nastrahy. Moc to tam este nepoznam, dajte tipy :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum