Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Horným Liptovom bez mapy

Diskusná téma K článku: Horným Liptovom bez mapy

Jeden pekný augustový víkend trávime v podhorí Tatier, v Liptovskej Kokave. Chceme sa potešiť a aj trochu zničiť kombináciou cyklistiky a turistiky. V sobotu si dávame Tichú a Kôprovú dolinu, na nedeľu je program voľnejší – odvíjať sa bude od stupňa únavy po prvom dni. O sobotnom výlete už vyšiel na hiking.sk článok, o tom nedeľnom sa chcem s vami podeliť teraz. Ide o typický prípad sebazničenia, hoci bol naplánovaný oddych a vegetenie.

Janabilesova

Plne suhlasim s tym, ze potencial dolnej nadrze je vyuzity nedostatocne. Na konci nadrze je turisticky pristresok, ale vsade naokolo iba same zakazy, aj cestou od Svarina by mohli byt naucne tabule, je tu niekolko peknych miest. Luka na konci nadrze je ako stvorena na urobenie oddychovej zony s lavickami. Krasy sme tak najviac obdivovali priamo z cyklotrasy. Situaciu tak trochu zachranuje malebne miesto lesnickeho cintorina na Ciernom Vahu, kde sa nam velmi pacilo.

JanoP

Trochu dlhší variant túry s niekoľkými "horskými prémiami":
Pokračovať Čiernovážskou dolinou až k horárni Brezová (asi 1,5 km od ústia diliny Ipoltica) a od nej zamieriť naprieč Kozími crbtami cez Murnú dolinu do Važca. Lesná cesta je podstatne príjemnejšia. Pri zostupe do Važca si pozorne všímať konfiguráciu terénu, aby ste neprehliadli závrt Krieslo. Z Važca potom dosť namáhavé "hojdačky" do Východnej.

JanoP

Väčšina túry sa odohrávala v podcelku NT Kozie chrbty.

MatusM

Šimon, snáď ide z Tvojej strany o ironizovanie toho povestného slovenského "nedá sa, takto to nefunguje, tak sa to nikdy nerobilo, kam by sme to došli.." Kam? Žeby sem?

hiking.sk/…/vysoke_taury_malt…

Alebo po našom obohnať plotom a zákazmi vstupu?

Adushka

Šimon, mne nejde o statut rekreacneho strediska, nechcem kupanie, rybolov a pod, jedna sa o to, aby okolie nadrze bolo "turista friendly", ako to je napr. v Rakusku na vodnych dielach, co tu na Ciernom Vahu rozhodne chyba. Toto su diela, ktore maju velky turisticky potencial, ale to by sme museli zit v inej krajine asi, aby sa to vyuzilo.

Šimon

Nádrž predsa nie je projektovaná ako rekreačné stredisko.

Lubo

Riaditka nad hlavou nema clovek len tak kazdy den :-)))))

Sona

Aj mne sa ako tura pacila, aj ked som vecer bola riadne unavena, ale bolo to nanajvys fotogenicke, s vynimkou sedla Muransko. Ale take opustene zarastene kuty tiez maju svoje caro a hore priamo v sedle to bolo pekne.

MatusM

Náhodou.. mne sa tá naša trasa páčila. Z geocachingu som už za tie roky zvyknutý na iné necesty, od pokladu k pokladu väčšinou nevedú chodníky :-) Dík za pekné zhrnutie výletu, Aďka, do sedla Muránsko sa len tak hocikto nedostane :-)

Kimit

Danou oblast dobře znám, takže dokážu ocenit, jak jste si dali do těla. Na horní nádrž vede nádherná asfaltová cesta. My se tam chystáme teď v létě, tak určitě na horní nádrž opět vyrazíme.

Jinak plný souhlas s názorem na dění okolo dolní nádrže.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma