Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kysuce na bicykli - II. etapa

Diskusná téma K článku: Kysuce na bicykli - II. etapa

Pohľad z okna veľmi cyklistickú náladu nevyvoláva, tak si v teple zaspomínam na koniec leta na Kysuciach a ponúkam aj vám sľúbenú II. etapu. Ešte pred pár rokmi bolo možné priame cestné prepojenie z Kysúc na Oravu iba po starej ceste III. triedy z Vychylovky do Oravskej Lesnej, ktorá bola v zime veľmi často neprejazdná. Dnes už je nová cesta a tak táto stará môže slúžiť cyklistom. Treba to vyskúšať a preto našu druhú etapu volíme práve tam, vo východnej časti Kysúc a na Orave.

Starec

Veľmi inšpiratívny článok, asi sa tam čoskoro vydám. Cením si aj link na Starú Bystricu, ten orloj ma zaujal.

Pio

Fyzicky sú obe železnice prepojené. Prevádzke cez kopec bránia vlastne dve veci. Na kysuckej strane je trať v dosť zlom stave a ťažšie vlaky by asi trať nezvládla. To je otázka peňazí. Pre malé dreziny by sa však podľa mňa prevádzka dala upraviť. Z Oravskej strany chodí vlak až hore do sedla Beskyd. Druhá vec je asi taká, že sa nevedia dohodnúť menežmenty oboch strán na spolupráci. V článku na Vlakoch som to popísal.

DanielaM

Veru nechodi, Oravska lesna zeleznica chodi zo stanice Tanecnik vedla Oravskej Lesnej do sedla Beskyd a Kysucka uvratova lesna zeleznica robi len 7 km okruh prakticky okolo Skanzenu. Prepojenie chyba, co je obrovska skoda pre obe strany ...

Jjano

Pio, to akože ten vláčik nechodí z oravskej na kysuckú stranu a späť? Ja som si myslel, že chodí... lebo pre kysucký skanzen to predsa musí byť veľmi lákavé dostať všetkých tých Poliakov k sebe na návštevu tak exkluzívnym spôsobom... ???

DanielaM

Pio - vdaka za doplnenie, spoliehala som sa na to, ze doplnis zaujimavosti z tvojej vlacikovej kuchyne

Pio

Pokiaľ je záujem, tak čo - to o histórii OĽŽ som popísal v článku: vlaky.net/…/003304-Expedicia-… Nejaké podrobnosti o HLÚŽ zas v pokračovaní: vlaky.net/…/003306-Expedicia-… Návštevu oboch, dnes už opätovne spojených železničiek odporúčam. Bohužiaľ ako to je už na Slovensku bežné, jazda "krížom" je prakticky nemožná pre nejaké nepochopiteľné nezhody.

Sona

Ta zeleznicka vyzera fakt lakavo.

Pio

Kysucko oravská lesná železnica je unikátna pamiatka. Pri príležitosti "vláčikovej" turistiky sme tam natočili film. Dá sa pozrieť na odkaze: vlaky.net/…/OLZ1.wmv

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum