Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Heľpa – sedlo Priehyba – Kráľova Lehota

Daulagiri

Aha takto teda, ja som už tieto hraničné prechody nepočítal tak preto.

Pio

PeterNR, áno, Radovan s obľubou používa polarizačný filter (ja taktiež).

Pio

daulagiri

K cestným prechodom rátam aj prechod cez Donovaly a Pusté Pole. Je to síce hranica, ale v mojom ponímaní (cylistickom) to tak pociťujem.

KarolM

Túra vedie pekným krajom, ktorý je však značne poznačený veternou kalamitou a najmä nasledovnou drastickou ťažbou dreva. Vidno to aj na niektorých fotkách (nejedná sa však o Driečnu dolinu ako je uvedené v popise, ale o nižšie doliny Ráztoka a Ipoltica). Lesná železnička patrila svojou dĺžkou 107 km medzi najdlhšie karpatské. Z Ráztok pokračovala vysoko do doliny Snežná pod Veľký bok. Pôvodný a správny názov železničky však je ČIERNOVÁŽSKA lesná železnica (používaná skratka ČVLZ). Teraz používaný názov Považská lesná železnica je umelý a nepríznačný. P.S. Dúfajme, že nová vláda splní sľuby a zruší nezmyselné obmedzenia jazdiť bicyklom po lesných cestách…)

PeterNR

Pio dik za info. Keďže obaja majú zrkadlovky tipujem to na použitie polarizačného filtra a/alebo post processing u fotky p. Plevka.

Daulagiri

Zaujalo ma tvrdenie že: asfaltových spojení medzi južnou a severnou stranou NT je niekoľko. Ja poznám len dve a to tento popisovaný variant a cestu cez Čertovicu. Podľa mňa už žiadne iné nie sú.
Inak fajn cyklotúra v mojom obľúbenom kraji.

Pio

bean:
myslel som tým jazdu bicyklom. Viď:

NÁVŠTEVNÝ PORIADOK NÁRODNÉHO PARKU NÍZKE TATRY A JEHO OCHRANNÉHO PÁSMA. odkaz je tu napant.sk/np/np_celok.doc

Príloha č. 2
k vyhláške Krajského úradu životného prostredia v Žiline č. 9/2004

  1. Zoznam trás vyhradených pre individuálny vjazd a státie bicyklom na území národného a jeho ochranného pásma.

j) Heľpa – dolina Krivuľa – sedlo Priehyba – Driečna dolina – dolina Ráztoka – Ipoľtická dolina – Čierny Váh (len v dňoch pracovného pokoja a pracovného voľna v čase hodinu po východe a hodinu pred západom slnka)

PeterNR:

Pokiaľ si dobre pamatam, tak Igor má zrkadlovku Canon (typ neviem, ale vek má minimálne 4-5rokov) a Rado zrkadlovku Olympus (E310??).

PeterNR

Pekný článok.
Zaujali ma o.i. dve fotky z rovnakého miesta a času, pričom rozdiel v prekreslení oblohy a saturácii je značný. Konkrétne mám na mysli fotky č. 24 a 25, "Driečna dolina", autori sú uvedení Igor Molnár a Radovan Plevko. Zaujíma ma akými foťákmi boli fotky urobené, a aký bol použitý post processing. Ďakujem za info.
Peter

Rado Gadoczi

Pekny clanok vdaka za inspiraciu :) Krasne nam tie Tatry doje....

Bean

"Jazda je návštevným poriadkom povolená na trase Heľpa - dolina Krivuľa - sedlo Priehyba - Driečna dolina - dolina Ráztoka - Ipoľtická dolina - Čierny Váh za podmienky, že sa uskutoční len v dňoch pracovného pokoja a pracovného voľna v čase hodinu po východe a hodinu pred západom slnka."

  • tym mysleli jazdu bicyklom alebo autom???
    Inak smutna panorama na zlikvidovane NT :(

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov