Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Heľpa – sedlo Priehyba – Kráľova Lehota

Janovarga

pekna trasa
dik za tip.
vyskusam aj zavolat na to cool centrum zssk :-) mozno ma ochladia,alebo budem aspon cool :-)

Kocka

Pekná trasa,absolvoval som ju s parťákmi niekoľko krát, no my sme ešte vyšli aj na hornú nádrž prečerpávačky. Tam sme sa pokochali úžasnou panorámou a potom domov cez Čertovicu do B.Bystrice.

Rudo

Pred sedlom je dlhy usek bez asfaltu, len strkovy podklad. Dost neprijemne, bicykel sa zabara...

Adushka

Inak samozrejme pekny clanok, taketo ja mozem :)

Adushka

Len ma tak napadlo k jedlu, kedze ste nemali stastie na restiku - my, ked sme v tejto oblasti bicyklovali, tak sme jedli v motoreste Červený kút, ktory je tu mapy.hiking.sk/?x=19.78097110…, ak teda este stale funguje.. od Kralovej Lehoty je to uz len kusok a varili tam fajne.

MatusM

povedal by som, že toto je veľmi zaujímavý článok aj debata, dozvedel som sa veľa nového, ďakujem

Pista58

mala oprava - pametnik nad dedinou patri bulharskemu rally pretekarovi ktory tam zahynul pocas jednej z etap rally tatry - aspon tak tvrdia miestne helpanske zdroje.
tato trasa je super, mame drevenicu v helpe a trasa helpa - c.vah - helpa je na biku prijemny trip.

ako pozeram tak v sedle priehyba bol celkom klud, cez tyzden tam vedelo byt odstavenych dost aut lesnych robotnikov co cistili okolie od kalamitneho dreva a bohvie este coho.

Dady

lesaci podali z vlastnej iniciativy navrh na novu cyklotrasu v oblasti Cierneho Vahu, ktora by mala ist po nasype byvalej zeleznicky a vyhne sa tak stretom s lesnou prevadzkou; ...aspon nieco :)
prave je to v procese schvalovania na obvodnom urade ZP

FunTTomas

Taktiež medzi Korytnicou a Hiadľom vedie cyklotrasa cez Hiadeľské sedlo, ale nie je zjazdná na strane Hiadeľskej doliny (záver doliny od pamätníka povyše prameňa Hiadeľskej Kyslej do Hiadeľského sedla) pre cestné bicykle. Čoskoro možno pribudne ďalšia plánovaná cesta popod Krúpovu hoľu hiking.sk/…/vystavba_chopok_d…. Z Lúčok do Širokej doliny je už urobená širokánska "zvážnica" hiking.sk/…/poziarna_cesta.ht…, žiaľ. :-(

Bikemartin

tie LaKaToše mi tiež napadli ako jediný dôvod. Na Poľane je kvôli tomu iba obmedzená rýchlosť pre cyklistov, žiadny zákaz netreba...

Ináč paráda, že návštený poriadok ráta s ťažbou dreva v národnom parku ;-)

Pio

Starec:

Pred onou popísanou túrou som oznamoval na správu NAPANTu, že sa tam budeme pohybovať v skupine cca 20 ľudí. Skrátka mám taký zvyk, keď idem so skupinou do takpovediac zložitejších podmienok s eventuálnou možnosťou úrazu. Pri tejto príležitosti som im dal otázku "Prečo len cez víkend?" odpoveď jasná stručná a výstižná. Cez pracovné dni tam behajú LaKaToše s drevom. Nechcel by som sa sním stretnúť v 60km/h rýchlosti. Víťaz zrážky je dopredu vylosovaný.

bikemartin:

nevidím dôvod niečo porušovať, keď to je v mojich silách dodržať.

Bikemartin

hmm, niekedy je asi lepšie návštevný poriadok nečítať ...

Starec

Výborný inšpiratívny článok. Škoda, že tú trasu nemožno absolvovať cez pracovné dni. Vie mi niekto vysvetliť dôvod tohoto obmedzenia. Nechápem čím tam ten cyklista na asfaltke prekáža. Keď sme pred pár rokmi robili hrebeňovku NT a spali sme práve na Priehybe, ráno nás zobudili hlukom áut "spoluobčania", ktorí šli zbierať plody v NP. Tí asi nevadia.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov