Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: BA, Vajnory – Doľany – Plavecký Mikuláš

Diskusná téma K článku: BA, Vajnory – Doľany – Plavecký Mikuláš

Meteorologickí mágovia hlásia pekné počasie na posledný septembrový víkend, to treba náležite využiť. Sme rozhodnutí si nadávkovať nejaký pekný okruh s využitím vlastnej základne v Plaveckom Mikuláši a bez použitia doplnkovej dopravy. Rozložíme mapu a už to vidíme. Pôjdeme z Vajnor do Plaveckého Mikuláša a späť . Jedným smerom pôjdeme popod a cez Karpaty a späť okolo rieky Moravy. Trasa je veľmi pestrá, cez hory aj doly a potom cez šíre žírne polia. Rozdelila som ju do dvoch častí – najprv tam a potom späť.

Domáci

Od Breziniek, chatu asi podpalili tí co oplotili revir Plavecký Peter, aspoň tak hovoria miestni, je tusím červená značka, ktorou sa dostat na Mon Repos. Modrá ide povodne do Pl. Petra cez oplotený revir.
Cervenou značkou od Breziniek sa da dostat na cestu a popri plote az na hlavnu cestu.

DanielaM

To Vladvlad : s tou mapkou mas pravdu, na tuto sezonu mam prislub "technickeho zariadenia a aj skolenia" , aby som prejdene trasy mala zmapovane cez GPS.
Neviem, co vidno z Ostreho kamena, ale opisana trasa po asfaltke od hlavnej cesty po vstupnu branu do spominaneho reviru a potom sa uz plot "straca v lese", mozno niekto doplni viacej.
To Igorb : vdaka za pochvalu :-) Spojenie je mozne do Ivanky z Vajnor popri kanaloch vid cyklo.hiking.sk/…/cyklookruh_… ale "vdaka" motorkarom a podobnym su cesty popri kanaloch velmi rozbite

Vladvlad

Zaujímavá trasa. K článku by sa možno hodila trasa vyznačená na mape, bolo by to prehľadnejšie.
V článku bol spomínaný ten oplotený kus lesa-poľovný revír. Nevie niekto, či to má súvis s tými budovami, ktoré sú vidno z Ostrého kameňa-v smere na západ. Že či je to komplet oplotené od Breziniek až po hlavnú cestu do P.Mikuláša.

Igorb

Pekny clanok, okolo Ciernej vody to zacina byt pre cyklistov dost huste uz aj cez vikend, este pred 15-timi rokmi to celkom slo. Aspon do Ivanky sa da dostat po cyklotrase pri Malom Dunaji, ked vsak naprsi a prejde tade par stvorkoliek je to tankodrom.

Matoo

:D Rasto, to je ozaj vhodne na zabehnutie ;)
Nahodou vcera som videl na Surskej ceste ist chlapika s 80l batohom -smer Karpaty :D

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov