Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Lesná železnica Lozorno – Volhovisko

Diskusná téma K článku: Lesná železnica Lozorno – Volhovisko

Deň voľna v znamení štátneho sviatku v strede týždňa sa dá využiť na peknú poznávaciu cyklotúru. Cieľom dnešného putovania boli zvyšky lesnej úzkokoľajnej železničky, ktorá viedla z Lozorna až pod hrebeň Malých Karpát pod vrchol Volhovisko. Éra tejto železnice sa datuje niekde do rokov 1920 až 1935.

DanielaM

V tom je prave ta poezia, v ramci "obycajneho cyklovyletu" ponuknut detom aj nam ostatnym spestrenie, okolo ktoreho mozno chodime viaceri bez povsimnutia a pravidelne. Vdaka Ivan za tvoje vlacikove informacie, su super !

Vladvlad

Jasné, ale potom je ten názov zavádzajúci, keďže sa jedná len o obyčajný cyklovýlet. Na fotkách vidím len nejaké kone, preplnený Biely kríž a potom cyklistov na asfaltke. Len nič čo by sa vzťahovalo k názvu.
Dúfam, že túto moju poznámku nepochopíš v zlom, myslím to dobre.
Na ukážku fotka z minulého roka: img706.imageshack.us/…/priepu… Len obyčajný výcvak, nič zložité a článok by to určite vhodne doplnilo.

Mňa táto téma zaujíma, preto sem aj píšem.
O tejto trati som tiež čo to čítal napr: lozorno.sk/…/index.php?pgid=9… a goo.gl/3Iwpm jeden z odkazov je tuším rovnaký ako si uviedol na konci článku. Našiel som kedysi aj nejakú starú mapku, kde je pekne vyznačená aj z odbočkami img84.imageshack.us/…/lozorno… Článok na vlaky.net si veľmi rád prečítam.

Pio

Samozrejme, ze by som o zeleznicke fotky rad uverejnil, ale mam ich iba na videofilme. Mozem dodat dobove plany zeleznice, respektive zakreslenie v mapach, len neviem, myslim, ze zameranie tejto stranky je trocha ine. Chystam o zeleznici na Volhovisko komplexnejsi clanok. Objaví sa niekedy na tomu prisluchajucemu portalu Vlaky.net.

Vladvlad

Len ma tak napadlo, že pri takomto názve článku by som čakal aspoň nejaké fotky tých najzachovalejších častí trate: pekne viditeľné násypy a ten jeden veľký priepust. Je to asi päť metrov od asfaltky, bez problémov viditeľné.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma