Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: NP Dunajské luhy (NP Donau-Auen)

Diskusná téma K článku: NP Dunajské luhy (NP Donau-Auen)

Dvaapolhodinový výlet popri Dunaji, ktorý sa môže, tak ako v našom prípade, zvrhnúť na celodenné kombinované cyklo-pešo putovanie. Bicykel ako premiestňovadlo medzi Bratislavou a Hainburgom, nohy na prekonanie okruhu v Národnom parku Donau-Auen (Dunajské luhy). NP ako zelený pás spája hlavné mestá Viedeň a Bratislavu. Chráni najväčšiu súvislú, prevažne nenarušenú oblasť lužných lesov strednej Európy. Národný park Donau-Auen pokrýva plochu asi 9 300 ha a rozprestiera sa od Viedne až po Hainburg v Dolnom Rakúsku.

DanielaM

My sme prednedavnom zakaz vjazdu bicyklom na Hainburskom nabrezi porusili a az do Bratislavy sme prisli popri Dunaji. Dunajske Luhy su uzasne na rakuskom aj na slovenskom uzemi. Pekny clanok, vdaka Ivan

Vladvlad

Zaujímavý článok o rakúskom príhraničí.
Možno len poznámka k fotkám - na niektorých by som sa vyvaroval tomu silnému softvérovému prechodovému filtru, pôsobí to príliš umelo a nepekne (napr fotky 5,7,8 a 9.

DanielaM: pekné, že ste porušili zákaz a ešte sa tým aj chváliť. Veď ten zákaz je tam asi zo srandy. Aspoň sa rakušáci utvrdia v tom, čo sú tí slováci zač.

Pio

Fotky: V zásade fotím na veľké rozlíšenie. Pri zmenšovaní fotiek sa to cele občas dohrčkáví. SW ich iba doostrím. Jasne, že tu uverejnené miniatúry sú dosť zlé, neporovnateľné s originálom. Možno volačo robím zle.

Zákaz vjazdu: Myslím si, že čo sa týka porušenia zákazu, tak je to Rakúsko:Slovensko 1:1. Záleží hlavne od agresivity cyklistu. Tam jasne v našom prípade viedli domáci. Možno by stačilo keby zákazovú značku zmenili na príkazovú (zosadni z bicykla). Pre tých pár 100 metrov by nebolo trba robiť nepríjemnú a dlhú obchádzku.

Sona

Neviem teda, ako presne postupovala Danka, ale poznam ludi, ktori tento usek riesili prave tym, ze zosadli z bicykla a tlacili ho.

Vladvlad

Iste, popravde ani by som tu nepísal príspevok, ale tá veta v prvom príspevku o tom zákaze ma zaujala :)

DanielaM

Davali sme pozor, aby sme ziadneho chodca neohrozili ani neobmedzili a cast sme isli vedla biku.... aj vzhladom na ten zakaz som nenapisala clanok, ktorym by som "navadzala" aj druhych na porusenie zakazu. Jednoducho "sila zvedavosti" zvitazila....

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma