Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Poprad – s. Priehyba – Telgárt – Poprad

Diskusná téma K článku: Poprad – s. Priehyba – Telgárt – Poprad

Prejsť bicyklom naprieč Nízkymi Tatrami má lákalo už dávnejšie. Nízke Tatry som však z pohľadu možností horskej cyklistiky veľmi nepoznal, ale vedel som, že z pochopiteľných dôvodov sa chcem vyhnúť klasickým hlavným dopravným tepnám, ktoré na bicykli využívam naozaj len v nevyhnutnom prípade. Čas plynul a keďže je na východe Slovenska obrovské množstvo možností, myšlienku prechodu som posunul do oblasti vzdialenejších plánov a štúdia máp. Až do doby, kedy sa na internete objavila geocachingová pozvánka na cyklistický event Túlavé galusky – Okolo Tatier, ktorého posledná etapa zahŕňala práve prechod Nízkych Tatier. Vedel som, že je to pravá príležitosť a neváhal som.

Thailon

Vdaka Matus, som rad, ze si si to precital. Tesim sa na dalsi rocnik !

MatusM

Pekný výkon, Peťo, čítalo sa to samo.. tento rok sa už musím dať aj ja na túlavé galusky.. akurát dať dokopy bike, ktorý už má za sebou teda dosť.

KarolM

Citácia zo stránky slovenskezeleznice.sk/comment…
“Čo sa týka názvu viaduktu, názov Chmaroška používa Dr. Konerza vo svojom spise o výstavbe trate. Asi preto použil názov Chmaroška, lebo obyvatelia obce Telgárt tak volajú toto miesto dodnes. Je to pomenovanie po rode, ta časť patrila Chmarošovcom a odtiaľ je odvodený aj názov viaduktu. Chodíš do Telgártu, opýtaj sa jeho starších obyvateľov. Ja som to urobil, a dostal som odpoveď, ktorú som tu napísal. Prednedávno sa pred viaduktom pri hlavnej ceste objavila aj informačná tabuľa s názvom CHMAROŠKA.”
Názov Chmaroška je uvedený aj na mape lesných ciest a v materiáloch, vydaných obcou Telgárt. Takže Chmarošský…
Inak pekná túra i výkon v malebnom kraji (až na tie holoruby).

Pio

Podľa pametnej knihy o výstavbe trate je to Chramošsky

Thailon

Uprimne, neviem. Vychadzal som z fotografie smerovnika, ktory som odfotil.

Zilla

krásna cyklotúra, hlavne cez s.Priehyba ...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma