Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Petržalské bunkre

Diskusná téma K článku: Petržalské bunkre

Nenávidím suchú bratislavskú zimu. 12. januára 2012 bol krásny jasný, ale zmrznutý deň. Pohľad z okna lákal von, pohľad na teplomer zas velil sedieť pri peci. Vidina premrznutého blata ma ale presvedčila vyraziť na miesta, ktoré sú obyčajne v lete kvôli terénu nedostupné. Presne také miesta sú v Jeleňom háji, ktorý skrýva pamiatky na medzivojnové obdobie. Železobetónové bunkre BS-2 a BS-3 sú v ňom dobre ukryté. Prekonal som svoju lenivosť a patrične naobliekaný som vyrazil. Ostatní členovia rodinného klanu si chápavo ťukali na čelo. Vraj -7 °C nepovažujú za ideálne cyklistické počasie, ako som sa im snažil nahovoriť.

Bacaardi

Pio, dakujeme za vyborny tip, dnes vsetko prejdene:)

Pio

Michal, keď dáš vedieť dopredu, tak si čas rád spravím.

Michal Bartko

ahojte. Veľmi rád by som, možno aj s chalanmi, prešiel na biku všetky tieto pevnosti. Neviete či niekto nebude organizovať nejaký cyklovýlet. Sme z BB.

Pio

Ďakujem za pochvaly. Niekoľko ďalších podrobností o všetkých bunkroch v okolí Bratislavy, aj s popisom a mapkami sú na stránke:
bunkre.info/…/bratislavske-op…$ret
Zabudol som ju uviesť do zdrojov.

DanielaM

Zimne vychadzky vdaka lepsej viditelnosti v lesoch bez listia casto ponuknu velmi zaujimave putovania, ty si to svoje doplnil este o super encyklopedicke infosky. Vdaka. Ja poznam iba B8 Hrbitov. Urcite si dam pocas tohtorocnej sezony pozor, aby sme aj tie ostatne len tak neobisli. My sme v super mrazoch boli na vychadzke v Jurskom sure, zial fotak sme zabudli a tak sa nemozem podelit o tie nadherne scenerie, ktore ponukol prave v zmrznutom stave. V inom obdobi by sme zapadli v mokradiach ... Pod ladom bolo vidiet naozaj vsetko mozne. Uzasny zazrak dostupny na peso z domu.

MatusM

O bunkroch sa dnes už dá dočítať, vidieť aj zažiť mnoho informácií, mám ich prejdené vďaka geocachingu všetky, ale článok potešil.. opäť som sa dozvedel mnoho nového.. (betónová kocka, hraničné kamene, ...) stav viacerých bunkrov sa veľmi zmenil.. našťastie k lepšiemu. Vďaka za zaujímavé čítanie!

Tono

Vyborny clanok, o bunkroch uz viem dost davno, ale hamba, este som nebol ani pri jednom z nich. Ale urcite sa tam co nevidiet vyberiem.

Kp

Skvely clanok. Cast bunkrov sme s kamaratmi obiehali teraz v zime, ale peso, kedze sme tiez mali pocit, ze do minusovych teplot bicykel nepatri:)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum