Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cez sedlá Priehyba a Čertovica

Diskusná téma K článku: Cez sedlá Priehyba a Čertovica

Celým rokom 2012 sa vinie na Hikingu akcia „10 rokov – 10 stretnutí na vrcholoch“. V sobotu 28. 7. 2012 sa uskutočnilo stretnutie na Veľkej Vápenici. Už dávno ma lákalo uskutočniť prechod aspoň dvoch sediel v Nízkych Tatrách na cestnom bicykli. Rozhodol som sa teda uskutočniť svoj plán práve v deň výstupu na Veľkú Vápenicu.

LosHairos

Pekne napísané, dobre sa mi to čítalo. Pravdepodobne sa tam nikdy nedostanem, ale aspoň som to takto v duchu absolvoval s vami.

Pio

Nestíhal som odpovede, bol som s famíliou v Nízkych Tatrách celý týždeň. takže po poradí:
jjano: Treking úplne postačuje. Kopec je najväčší z Heľpy na Priehybu a dá sa v pohode absolvovať aj na cestných (terkingových) prevodoch.
bežkár: Určite sa to dá spraviť aj opačne, ale z opačnej strany sú tie stúpania dlhé a zjazdy prudké. Lepší je podľa mňa smer ako som ho absolvoval.
john.sp: Aby som pravdu povedal, ak túru absolvuješ v sobotu, alebo nedeľu, tak kamión ani nestretneš. Keď tak spomínam, tak som veru žiadny ani nestretol.

Axel

Polovicu trasy so siel po Piovi par hodin neskor.
Ja by som tych 30 km do kopca okolo Cierneho Vahu rooozhodne neslapal.
Kusocek z Helpy nahor za nejake 2 hodinky na Priehybu a potom pohodicka klidecek cely cas dole kopeckom.
Certovicu teraz neriesim, tam by som bicyklom nesiel ani v case zakazu kamionov...

Kocka

Pre bežkára-dá sa to absolvovať aj v opačnom smere,ale myslím,že výšlap na Čertovicu je o niečo ťažší od Podbrezovej.Ja som to raz absolvoval na MTB z Bacúcha cez hrebeň NT. Na Čertovicu sme zbehli cestou za motorestom. Dole sme šli cez osady mimo hlavnej trasy tak ako to pre MTB navrhoval autor článku a potom naspäť cez Priehybu do Bacúcha.

Zilla

Toto mám naplánované aj ja, krásna cyklotúra....

John.sp

Krásna cyklotúra v krásnom prostredí mojich obľúbených nízkych tatier. Vynikajúci výber trasy. Ja by som ju však ukončil v L.Mikuláši a Čertovicu by som kvôli premávke a mojej kondičke vynechal. Prostredie okolo sedla priehyba a čierneho váhu je moja srdcovka. Tú hornú nádrž by som si tiež vyšlapal ako tu už spomínal kolega predomnou.

Bežkár

Dobrý typ na cyklotúru v čase, ked nejazdia kamiony cez Čertovicu. Dala by sa urobiť túra aj v opacnom smere, alebo je tento smer nevýhodnejší?

Kocka

K trase sa oplatí pridať ešte výšlap k hornej nádrži prečerpávcej elektrárne.Panoramatický pohľad z jej vrcholu stojí za tú námahu.

Jjano

Skvele, presne toto mám naplánované na nejaký pekný októbrový deň. Len neviem, či vziať MTB alebo treking? Treking mám pohodlnejší na takúto veľahodinovú trasu, ale zase na MTB mám lepšie prevody do strmých kopcov...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov