Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Okruh Turcom

Diskusná téma K článku: Okruh Turcom

Prejsť si Turčiansku záhradku na bicykli je jednou z najlepších možností, ako tento kraj spoznať. Ja som v Turci vyrastala, tu si kolesá môjho bicykla odkrútili prvé stovky kilometrov. Potom prišla vysoká škola a odchod do Brna, po ďalších rokoch sťahovanie do Bratislavy, a uvedomila som si, že som bicyklovala kade-tade, len už dávno nie vo svojej domovine. Rozhodla som sa tento dlh napraviť, a tak sa jeden pekný májový deň venujeme Turcu na dvoch kolesách.

Zilla

pekná a zaujímavá cyklotúrička, krásne foto.

Stefan.n

Veľmi pekné Adushka.Článok aj foto.Pripomenula si mi vlaňajší pobyt v kúpeľoch T.Teplice kde som počas víkendov absolvoval väčšinu cyklotrás po Turci.Tú najdlhšiu z T.Teplíc do Blatnice Gaderskou a Dedošovou dolinou.V Drobkove som bycikel odložil a vydal sa na túru po hrebeni VF-Ostredok-Križná-
-Kráľova studňa-Drobkov a späť na bycikli doT.Teplíc.Bolo babie leto,krásna príroda veľa pekných záberov.Vďaka za pripomenutie.

Merhorn

Ajajaaj turiec nas najrajsi. V turci ada poznam krasne trasy pre xc bikovanie, myslim, ze ak ich nepoznate by sa vam velmi pacili, miso moze potvrdit myslim :)

Tigervegetarian

K Turčianskej záhradke mám veľmi vrúcny vzťah, lebo je to môj rodný kraj. Myslím si že každý kto tam vyrástol, má rád prírodu a srdce na svojom mieste si túto krásnu časť Slovenska zamiloval, a ťažko si zvykne na nejaký iný typ krajiny.

Neviem čím to je, ale vždy keď prídem do Turca, pripadám si tam ako keby som bol v Rusku. :) Proste charakter krajiny, taký ten priemyselný vzhľad mesta Martin, a ľudia. A hlavne horný Turiec. Myslím že keby boli nadpisy v azbuke, mohli by tam natáčať film odohrávajúci sa v Rusku. (Ale to v podstate všade na Slovensku.) A ešte sa mi tento región zdá ako keby čímsi kontroverzný. Na jednej strane prírodné krásy, a silný kultúrny význam, na strane druhej dosť vysoká koncentrácia ľudskej blbosti. Ako keby tam v takej zhustenej podobe bolo to lepšie aj horšie čo je pre Slovensko charakteristické.

Mňa to tam vždy ťahá vyššie, a ak nerátam také klasiky ako Martinské Hole, tak veľmi pekná trasa je napríklad z Polerieky, vedie severnou časťou pohoria Žiar, a vyúsťuje kúsok za Predvríckom. Alebo trasa z Vrícka na Jankovú. Alebo cyklotúra z Hornej Štubne na Flochovú. Najvyšší vrch Kremnických vrchov je magické miesto! :)

Merhorn

Veru, vsetky deti Turca co tu sme, sme na to patricne hrdy:)

MisoM

merhorn noo potvrdzujem :), myslis dobre az je to divne :)))))

Merhorn

:D si si to posral miso, to ti je jasne, vsak?

Pf.69

Ano je to fajn miesto na život ! Vždy ked sa vraciam domov konštatujem že nemožem žit nikde inde !

Pabloo

ja som sa priženil do Blatnice, aj to sa ráta?

Pf.69

Jasné ,berieme každého ! Nakoniec tento region sa vdaka ZTS neskutocne nafúkol . Mám na mysli príchod ludí z prilahlých reg..A či mu to prospelo to netuším. Ale kedže sme na trek.. stránke tak radšej nič.

Merhorn

Pf69, to iste zi hovorim aj ja,bohuzial aj priluceni sa s domovinou, zvacsa vnedelu vecer :-(

MisoM

merhorn hehe noo bojim sa :), vsak uz neviem ani ako vypadas :D

pabloo noo premyslime ci sa to pocita :), poda toho kolko piv zaplatis :D

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov