Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cez Biele Karpaty

Diskusná téma K článku: Cez Biele Karpaty

Ako som už v niektorej predošlej reportáži písal, obľubujem okružné cyklojazdy. Majú výhodu, že „obiehaný“ objekt – zväčša pohorie – vidíte zo všetkých svetových strán. Toto leto som si do „zbierky objazdených pohorí“ pridal Biele Karpaty. Neopísal som úplný okruh, ale myšlienka bola v podstate naplnená. A hlavne, výborne som si zajazdil a spoznal nové miesta.

ZetorWRC

Zdravím, trochu dávam klobúk dole :) 118 km pri tom prevýšení je pekné :) Bavili ťa ešte posledné zjazdy ? Viem si predstaviť vyšlapať tie kopce a potom ešte držať max. koncentráciu v zjazde , ja som absolvoval minulý rok na crosse takú 2/3 trasu tvojej, smerom Bohunice - Horná Súča - Dúbrava - Drietoma - Žitková - Bojkovice - Slavičín a naspäť cez Horné Sŕnie...
Myslím, že teraz zrovna robili nový koberec na tej českej strane (Nedašova Lhota)...
A palec hore za kvázi upozornenie na zahrievanie brźd medzi Vršatcom a Červeným Kameňom... Otec tam na starom bicykli s včkovymi brzdami prehrial "systém" a plášť (ani ráfik) to nevydržal... Našťastie v malinkej rýchlosti už, takže nič nebezpečné nehrozilo... To je doslova miesto, na ktorom treba vedieť brzdiť :)

Starec

Vdaka za link. Teda, fakt, toto by bolo prvy-krat na Slovensku, kde by dali zburat ciernu stavbu. V tomto pripade vsak tato sluzi verejnosti. Viem, je to zasah do prirody, ale v Rakusku su taketo cesty v horach bezne, co si cyklisti pochvaluju. Treba podotknut, ze na takychto nevznikaju vymoly, erozia lesnych ciest po tazkych mechanizmoch a pod. Zaujimave je, ze na tejto "ciernej" ceste je lepsi asfalt, ako na beznych nasich cestach.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum