Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Popri Hornáde a planinou Galmus

Diskusná téma K článku: Popri Hornáde a planinou Galmus

Na našej cyklotúre sme sa motkali krížom-krážom Galmusom – prenádherným kútom Slovenska, na ktorý sa neprávom zabúda. Vystriedali sme doslova a do písmena všetky povrchy od asfaltu, cez makadam, mláky, temer skalnaté terény na žltej značke až po hranie sa na remorkér v dolných partiách Poráčskej doliny. Vychutnali sme si šťavnatú zeleň krasových lúk aj prekrásne výhľady na Spišský hrad a Vysoké Tatry. Za celý deň sme na turistických chodníkoch stretli 2 turistky a 3 lesných robotníkov. Takže ak si chcete vychutnať bicyklovanie v ľudoprázdnom kraji, máte jedinečnú príležitosť.

Jurko1

Naozaj krásna túra v krásnej prírode. Len jedna mala oprava. Chata v Poráčskej doline sa volá Čierný bocian a v minulosti bola aj otvorená pre verejnosť. Chata Galmus sa nachádza na hrebeni pod vrcholom Bielej skaly.

MisoB

Pietro + Evka: vďaka, opravíme horný úsek žltej pod chatou Galmus

Eva

Mišo, išli sme po žltej cykloznačke, ktorá nekopíruje pešiu - ide po zreteľnej lesnej ceste - je krásne vykreslená aj na turistickej mape, pekne vidieť tú služku. Až potom po prvom strmom stúpaní sa pripája k pešej žltej

Pietro

MisoB, zlta znacka zhora od Galmusu ide po lesnej ceste, nestaca sa nezmyselne do svatojanskej doliny ku kaplnke ako je v mape. Neskor tam kde lesna cesta sa staca doprava, tak zlta znacka ide priamym smerom po chodnicku ku smerovniku Zahurou. Chodnicek je zaznaceny aj v podklade Shocart.

MisoB

(reakcia na KarolM) Eva, išli ste v úseku Zahura - Galmus stále po žltej turistickej značke? Dá sa podľa tracklogu opraviť jej priebeh v celej dĺžke?

KarolM

Pekná túra v peknej a tichej oblasti. Inak ten domorodec Vám tesne pred Zbojským stolom radil dobre : ) Ak by ste sa držali hrebeňa a išli po dobre prejazdnej ceste (sprvu modrá značka až za Borisovú, potom už len po cestičke rovno po hrebienku), došli by ste v pohode až na krásnovyhliadkový Vysoký vršok:
forum.mtbiker.sk/…/cyklovrcho…
Inak mali ste smolu, že ste išli asi po výdatnom daždi, pretože tento úsek je normálne veľmi príjemný a pre MTB ako stvorený (profilovo lepšie je ísť z Vysokého vŕšku smer Galmus s možnosťou pokračovať po modrej do Krompách).
P.S. Gpx záznam jasne dokumentuje zlé zakreslenie žltej značky na mape v úseku Zahura – Galmus.

Adina

Mnohé z miest, ktoré v článku opisuješ veľmi dobre poznám :-). Šiklava skala, v zime rozprávková, Sľubica, Zahura a ďalšie, ktorým po ceste na východ k rodičom neodolám. Len si mi potvrdila, že tieto miesta je dôvod navštíviť. Pre našich klubistov z Bratislavy už mám ďalší typ na turistickú dovolenku. A že je o tieto záujem, môžem potvrdiť. Ďakujem za článok :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov