Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: USA - Cape Cod Rail Trail

Diskusná téma K článku: USA - Cape Cod Rail Trail

Cape Cod je v Massachusetts, asi dve hodiny jazdy na juhovýchod od Bostonu. Po bývalej železnici tu vedie cesta pre peších, korčuliarov a cyklistov (CCRT). Idem po nej do pobrežného národného parku - Cape Cod National Seashore a k majáku Nauset. Začiatok je v meste Dennis, bližší koniec v Chathame, vzdialenejší vo Wellfleet. Ale dá sa ísť ešte ďalej. V ten deň prejdem asi 42 míľ, vlastne 66 kilometrov. Nie je to nič náročné, ale doma také čosi neuvidíte. Iný svet v Novom svete.

Istancel

Vďaka, jjano, za doplňujúce info, aj za ostatné príspevky. Veru, americká príroda je parádna (napokon, príroda je úplne všade parádna). Dodnes ľutujem, že som nemal počas tých dvoch liet tam viac času a ešte lepšie si to tam poobzerať. Holt, jeden život na všetko nestačí.

Axel

A u nas zrusene zeleznice zarastaju krovim (teda uz len strk. Lebo zelezo skonci v zbere a podvaly v peci... A vlastne aj ten strk v zakladoch domov na okoli...
Alebo sa o zrusenej zeleznici uz vlastne ani nevie.

Jjano

V Severnej Karolíne som trochu bicykloval v Durhame, bolo to tam parádne.
Voľakedy veľmi dávno som bicykloval aj v Massachusetts, ale trochu severnejšie, v okolí mesta Ipswich, ale krajinka bola veľmo podobná ako tá na fotkách z Cape Cod. Inak, celé Nové Anglicko je veľmi bicykloidné.

Amíci robia veľmi veľa pre bicyklovanie. Trasa, o ktorej píše Ivan, je súčasťou veľmi širokého hnutia premeny zrušených žekezníc na cyklotrasy Rails-to-Trails, organizácia Rails-to-Trails Conservancy patrí k najaktívnejším cykloorganizáciám v USA (www.railstotrails.org).

Tomass

Pekny clanok aj fotky. Je mile precitat si aj k nekomercnych vyletoch.

Sona

Velmi pekne. Trochu mi to pripomenulo oblast Outer Banks v Seevrnej Karoline, kde som jedno leto bola a ked bol cas, sadla som na bike a trochu som to tam spoznavala. Na jednej strane cesty Atlantik a plaz, na druhej mocariny a rakosie. A tiez majak, Currituck Beach Lighthouse.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum