Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cez Slavošovský a Koprášsky tunel

Diskusná téma K článku: Cez Slavošovský a Koprášsky tunel

Už tretíkrát sa tohto roku v rámci mojich tretích cyklotúlačiek po Slovensku ocitám v Revúcej. Je 24. 8. 2012 a po včerajšom voľnom (necyklistickom) dni je opäť načase zažiť niečo, čo som ešte nezažil. Už tradične – ako to býva zvykom, keď som na takýchto potulkách, slnko nemilosrdne pečie. Preto nápad ponoriť sa do tmy 2,4 kilometra dlhého Slavošovského tunela na nedostavanej železničnej trati mi dnes pripadá ako najlepšie riešenie.

Radek hruška

ahoj, ten slavošovský tunel je už opravený? dloho se tam chystám, tady vidím, že z něj místní těží a dělají atrakc. proč ne, zítra si přečtu článek, díky!

Adina

Zaujímave miesta si nám predstavil, pekne opísal. Za odvahu 5* :-)

VL

Ahoj,

pekný a zaujímavý príspevok. Slavošovský a koprášsky tunel a viadukt sú fakt unikátne stavebné pamiatky.Žiaľ málokto o nich vie. Trasu sme absolvovali asi pred tromi- štyrmi rokmi (pešo) a bol to fantastický zážitok. Zaujímavé, že na rozdiel od autora sme sa nestretli so \\" spoluobčanmi\\" aj keď vlastne Koprášu a Mníšanom sme sa asi vyhli.

Ran

krásna netradičná cykloakcia, dobre si to napísal a fajne energetické fotky zrobil. mám z teba radosť.

Zdenči

Super Peťo. Zaujímavé miesto. Toto bol ten zážitok s cigánami, o ktorých si nám v sobotu rozprával? Ja s mojou "bujnou hrivou" by som tu mal asi problém :-)

Choze

najlepší článok, aký som tu čítal za niekoľko ostatných mesiacov. Pre mňa úplne neznáma oblasť, napätie, humor, informácie, super, len tak ďalej.

Bazin

perfektne, ako vzdy na jedne dych precitane. A fotky taktiez 5+

Aďo.4

výborný článok s vtipnými hláškami..super.

Lenrob

Nieco mi pripomenulo turu, aj ked pesiu, ked sme sa s kamosom z nicoho nic iduc z Richnavi po polnej ceste, vynorili v osade na kraji Krompach - on prirodzene a ja zas umelo vystrihany. Najprv sa skovali decka, stichli sliepky a nakoniec aj slepy Dezo hrajuci na harmonike. Ale prezili sme:)

Peter Miler

Radek, je opravený, resp. upravený tak, aby sa tadiaľ dalo prejsť, čo dokumentujú aj fotografie, takže vrelo odporúčam navštíviť :-))A všetkým vďaka za pochvalu :-))) P.S. a kritika je kde?

Pio

Pre úplnosť na tzv gemerských tratiach je ešte jeden nedokončený tunel. Volá sa Tunel pod Dielikom. Bol som tam x krát. Svojho času sme na gumených člnoch preplávali až na zavalený koniec. Niekoľko základných dát je tu: vlaky.net/…/002437-Vyprava-k-…

Zdenči

jediné, čo sa ti dá vytknúť, je chýbajúca fotka tých "chránených zvieratiek" z osady :-)

Peter Miler

Človek nie je Chuck Norris, aby to v tej situácii ešte aj fotil :-))

Peter Miler

Pio, mrkol som sa aj tam, ale keďže som usúdil, že na bicykli tadiaľ neprejdem, tak som sa otočil :-))) Mimochodom, je to CHA (chránený areál)a zimujú v ňom množstvá vzácnych druhov netopierov. Viac info tu uzemia.enviroportal.sk/…/1028

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov