Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cez Slavošovský a Koprášsky tunel

Zdenči

Kamoš jazdí na biku s čelovou kamerou. Nahovorím ho na prejazd touto osadou. BAZAJAC, čo ty na to? Hádam si to tu prečíta :-)))

Pio

Peťo, jasne. Organizoval som tam oficiálnu exkurziu zaštítenú správou NP Muránska planina. Normálne nám pridelili človeka, čo nás previedol CHA. Pokiaľ je chuť čítať, tak akcia je popísaná v článku. Okrem iného je tam množstvo fotografii v galérii z tohoto nepochybne zaujímavého miesta. Mimochodom, bicyklom je tunel nezjazdný. Je plný mazľavého bahna, na rozdiel od relatívne suchého tunela pod Homôlkou. Po lome nivelety, zhruba v strede, je možné pokračovaž iba člnom. Odkaz na článok: vlaky.net/…/002805-Katastrofa…

Peter Miler

Pio, tvoj článok som čítal hneď, ako ho uverejnili - tiež som železnične silno postihnutý fanúšik (svojho času aj zberateľ rôznej odbornej literatúry), len v tomto smere zatiaľ nič nepublikujem, no prečítam si ho ešte raz z odstupom času :-)) Je to ozaj unikátne miesto.

Jiku3

ty si me trochu tim vydesil. chystam se tam a chtel jsem vzit i pritelkyni. no ale nerad bych ji dostal do nejakych problemu...

Bikemartin

fúúha, pri čítaní článku som 3x dával dolu z pleca SA vz. 58.

Lubo

Fuha, Tinky, a ja ze si pacifista.
P.S. clanok velmi dobry, palec hore Peto!

Bikemartin

v krajnej núdzi niet rozdielu medzi pacifistom a militaristom :)

Lokalita veľmi zaujímavá, len by to chcelo dostať sa k tunelu nejak poza bučky...aj keď tie rezorty, kde oddychujú agresívni dovolenkári sú asi všade okolo :(

Dalibor Belluš

Chalani týto ..... Sú len extrémne pohostinný držiac sahesla kto do teba chlebom Ty doňho kameňom. Nemôžu za to že Peter nestíhal vyťahovať chlieb a oni len kameňom lebo lepšie trafíš.
Ja sa priznám že ma to tam zvlášť po tomto článku vôbec neťahá.

Lukas

No trochu ma situácie popisované v článku zaskočili. O 2 týždne neskôr sme išli zo Slavošoviec do Mníšan a stretli sme len pár deciek, ktoré si nás nevšímali. V 2009 som sa tam motal sám a nejakých neprispôsobivých som si nevšimol.
Každopádne tieto miesta za návštevu stoja, ale asi bude lepšie sa vyhnúť Koprášu.

Peter Miler

Rozhodne som tým nechcel nikoho vydesiť, či odradiť - spomenul som to aj v závere - mal som blbý deň a ja keď mám blbý deň, tak je turbo blbý. Ja som zase, na rozdiel od množstva turistov, až na jeden vážny prípad nemal problémy v Slov. raji za celé tie dlhé roky. Ono si ma to ale vždy nájde na Gemeri, či v PP. Zvyknem byť magnet na také situácie. Takže JIKU 3 rozhodne by som sa nebál vziať tam \"přítelkyni\"-môj ujo z Revúcej tam bol aj s turistami viac krát a nič podobné nezažili, len ma na to upozornil a ono to proste \"vyšlo\" :-))

FunTTomas

Tunely a viadukt pri Magnezitovciach (Mníšany, Kopráš) sú označené "hneďou" smerovou tabuľou pri magnezitovom závode medzi Revúcou a Jelšavou mapy.hiking.sk/?x=20.21648… na hlavnej ceste. Avšak označenie v samotných Mníšanoch je už horšie. Osobne som tam nemal problémy so spoluobčanmi. Raz sme boli celý autobus v Mníšanoch, bez problémov. Jedine slabšie povahy sa môžu zľaknúť salaša a jeho psích obyvateľov, ktorý leží hneď pod Mníšanským viaduktom.

Do tunela pod Dielikom by som veľmi neliezol. Po prvé je silno zablatený, tak s tým treba počítať a po druhé v zaplavenej časti tunela je výrazne opadaný/rozdrobený kamenný obklad tunela, čo sa prejavuje rokmi bez údržby i vplyvom vodnej erózie. Plus sme tam stretli splašeného malého diviaka, ale našťastie len jeho.

Jantaara

"Nekompromisne sa však rútim ďalej, až sa neprispôsobiví bleskom prispôsobujú vzniknutej situácii a uskakujú do strán. Je mi jasné, že Kopráš je už blízko." .........:-)))

Ďalší skvelý článok a mám chuť to ísť pozrieť, len tými cigáňmi si ma vyplašil. Ja som bola polapkaná až za ušami aj v Slov. raji, keď sme v nevedomosti šli na zamrznutý Hornád ku Letanovskému mlynu autom popri Letanovskej osade. Zistili sme, že sa trepeme lesnou zasneženou cestou bohviekam. Ale tí boli mierumilovní. No reťaze z kolies sme pri návrate aj tak skladali radšej až 200 metrov za dedinou a tých 200 metrov sme šli po čistom asfalte :-)

Axel

Tak ono su dve skupiny osad:
v jednej vidia cudzinca radi, lebo decka mozu zobrat o sladkosti a ti stari su stara skola a nejaky clovek motajuci sa po ulici nie je dovodom ani na odtiahnutie zavesu na okne (Letanovsky mlyn).
V tej druhej casti sa vyskytuju arogantne jedince rodu homo sapiens, pre ktore ste len vitanym spestrenim medzi mlatenim zeny, deciek a psa. Lebo kopnut si do gadza sa v tych odlahlejsich osadach nezadari kazdy den.
Inak k clanku: pekny trip, len si sa mal v jednom pripade pustit hore cez sedlo. Nech vies porovnat :-D
PS: ako sa ide bicyklom cez tie priecne odvodnovacie ryhy? Ked som tam bol peso, zamietol som bicykel ako pohodlne prevazadlo, lebo by ma na tych 2km vytriaslo
PS2: starosta Slavosoviec sa naozaj snazi, tunel berie ako atrakciu, ktora do obce prinesie aspon tych par drobnych pre krcmara za to pivko co si si tam dal. Ale co poznam ludi narodenych v Slavosovciach, uz tiez zlomili nad rodnym krajom palicu. Ze krasny, ale chudobny a najme sa tam velmi skoro stmieva... Bohuzial, gemer je taky.

Peter Miler

Jantaara, netreba sa plašiť - bol to fakt blbý deň, takže kľudne tam choď a neboj :-))
Axel, tie priečne ryhy som v návale obrovského nadšenia a eufórie ani nevnímal :-)) A tá chudoba v Slavošovciach, to je strašne smutné... Prečo dočerta musia byť tie najkrajšie zákutia (s veľkým potenciálom)našej nádhernej vlasti najbiednejšie??? Treba už konečne tento systém nakopať do riti - je najvyšší čas...

Dazudazu

bol som tam pred pár rokmi, ešte bez úprav a dvaja spoluobčania nemohli pochopiť, že nefajčím a nemám cigarety ... našťastie to vzali s humorom, keď som im vysvetlil, že ja len pijem ... ale aj tak to nebolo príjemné ... inak mňa inšpiroval k návšteve tento link cestovatel.cz/…/opustenymi-tu…

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov