Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nová Baňa – Topoľčianky – Piešťany

Diskusná téma K článku: Nová Baňa – Topoľčianky – Piešťany

Pohorie Pohronský Inovec spolu s pohorím Tribeč som chcel navštíviť už dlho. Pri pohľade do mapy je jasné, že nie sú od seba veľmi vzdialené, takže sa dajú vhodne zaradiť do trasy počas jedného dňa. Čo ma na trase čaká, to veľmi neviem, keďže celá trasa bude pre mňa neznámou. O to viac sa na ňu teším.

Vladvlad

Vďaka za prečítanie, som rád, že článok zaujal. Síce neobsahoval nejaké pútavé zážitky alebo príbehy, kedže nič také som vtedy nezažil, je to akoby len strohý opis trasy. Ale aj ten dokáže inšpirovať, povzbudiť na návštevu daných miest. Tie možnosti, kde všade sa dá v týchto lokalitách bicyklovať, sú rozsiahle.

KarolM: k tomu spomínanému päťvršiu, to by bolo hádam za jeden deň aj celkom dosť :) Na Sitne som osobne ešte nebol, ale je v pláne. Tie štyri (Inovec+Tribeč+Inovec+Javorina) by sa dali celkom obstojne zvládnuť aj pri použití vlakového spojenia a za svetla.

Sedlo pod Tribečom: K tomu by sa mohol vyjadriť niekto miestny, pamätám si ten úsek, že som išiel vedľa bicykla dole kopcom, zbytočne neriskujem. Ale je to len krátky úsek, kúsok sa potlačí a je to. Bez problémov.

A celkovo: ono to naozaj nebolo nič náročné, ako aj píšem na konci, kto pravidelne jazdí, nebude mať žiadny problém, dĺžka ani prevýšenie nie je ničím výnimočné.
Sranda začína byť až po 4000 výškových metroch a 150km :) len také trasy sú skôr chuťovka a príjemné spomienky (myslím pre rekreačné, nezávodné jazdenie, pre dobrý pocit).

PS Karol: ty by si mohol prispieť na tunajšiu stránku viacerými zaujímavými výjazdami, dobre si pamätám, že máš toho veľa pojazdeného. Určite by sa to dobre čítalo. Plus na tejto stránke by to malo väčšiu čítanosť, ľahšiu vyhľadateľnosť a širší záber čitateľov.

Aďo.4

Dal si si riadne do tela. Veľmi pekné fotky aj s najznámejším bicyklom na galérii..

KarolM

Veľmi pekná trasa Vlado! V pláne Karpatiatour 2013 máme časť do značnej miery zhodnú s tvojou trasou.
Cyklotúru cez vrcholy Veľká Javorina + (Považský) Inovec + Veľký Tríbeč + Veľký Inovec považujem za very good idea : ). Keby sa k tomu pridalo Sitno, bolo by to pekné päťvršie : )
P.S. Z Veľkého Tríbeča do sedla pod Tríbečom to nie je zjazdné ? (chceme to ísť opačne)

Paulovič pali76ZM
Wau , po dlhšej dobe super článok z okolia mojej rodnej zeme :) , Vladko super fotky a ešte lepší výkon v tvojom podaní. :) Pekne si si naložil , ale keď si telo pýta a vládze treba mu dať. ) :)
Vladvlad

To, že ma tento výjazd zaujal, je zrejmé aj z toho, že som o ňom napísal článok. Sranda, že namiesto toho aby som napísal niečo o lokalitách čo poznám dopodrobna, píšem o takých miestach, kde som bol prvý krát :)

Tento pondelok som si prešiel úsek Topoľčany-Inovec, čiže čo aj spomínam v závere článku, po Veľkom Inovci a Tribeči by bolo zaujímavé vložiť do trasy aj Inovec (1042m). Z neho potom dole.
A ak by niekto nemal dosť, tak na skok je ešte ľahko dostupná Veľká Javorina (970m) :)))
Dalo by sa nad tým uvažovať, prevýšenie by tak celkovo asi atakovalo 4000m. Ale zase väčšina by bol asfalt, čo by pozitívne skrátilo časovú náročnosť.
Čiže 4 najvyššie vrcholy pohorí počas jedného výjazdu, nech to slúži ako inšpirácia :)

Ono ľudia z okolia majú možno nejaké vhodnejšie trasy na dosiahnutie opisovaných lokalít, ja som to písal z pohľadu nováčika. Ale rád sa sem opäť vrátim.

Peter Miler

Čaves, sakra, keď som bol peši minulého roku na Tríbeči, tak som slintal nad tou asfaltkou z hrebeňa a zjazdom (aj po tom lesnom chodníčku, kadiaľ si išiel) okolo Dekanovej chaty do Solčian a ľutoval, že tu nie som na bicykli...
Bude tu o tom aj článok v blízkej dobe. Klobúk dole, dobrá štreka! Musel to byť fantastický deň :-))

MisoB

Keď vidím tie čísla o prevýšení, smekám svoju buffku...

Sona

My sme sli peso Nova Bana - Zlate Moravce, bolo to velmi prijemne, ale s vynimkou kratkeho useku vystupu na Inovec by sme radsej tiez privitali bike.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov