Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vsetín – Halenkov – Kohútka – Púchov

Diskusná téma K článku: Vsetín – Halenkov – Kohútka – Púchov

  1. máj je štátny sviatok, ktorý nám pripomína ukončenie 2. svetovej vojny. Rozhodli sme sa ho osláviť nejakým heroickým výkonom. Ešte na sklonku vlaňajšej sezóny padol tip na Kohútku. Zvolili sme variant cesty z Vsetína do Púchova. Bicyklom som tam nikdy nebol a počul som o šťavnatom stúpaní z Vranče až do sedla pod Kohútkou rozprávať legendy.
Axel

Pio, batozinovy listok na bicykel si musis kupit tak ci tak. Bez ohladu na to, ci si kupujes aj miestenku na bicykel.
Takze euro to stoji v kazdom pripade. Traja bajkeri na jeden vyjazd - 6 eur iba na bike. Inak preratane 4 litre benzinu - 50km jazdy autom. Plus samozrejme bezne cestovne.

Pio

Menty:
Pokiaľ chceš mať vo vlaku isté miesto pre bicykel, tak si naň musíš kúpiť miestenku. No a k tomu si musíš kúpiť "batožinový lístok". Tam už nezáleží na tom, či to ide v služobnom vozni, alebo ma predstavku. Pri medzinárodnom lístku s povinnou rezerváciou miesta pre bicykel je to "dva v jednom". Suma sumárum bicykel z BA do Vsetína 4,5€. Samozrejme naložiť, vyložiť, zavesiť, odvesiť...

Axel:
Tá trasa sa dá v pohode zvládnuť na cesťáku. Dovolím si tvrdiť, že cesťákov tam bolo mierne viac ako ostatných bicyklov. Akurát, že na tých cesťákoch boli povačšinou organizovaní cesťáci z klubov.

Autá:
V žiadnom prípade neodsudzujem tých, čo tam hore dôjdu autom. Však je to povolené. Akurát ma zarazilo obrovské množstvo áut. Trochu mi vadilo, keď som funel smerom hore, že furt sa tam nejaké motali, alebo my sme sa motali im.

Menty

Soňo, neodsuzuju "mototuristy" paušálně. Jsou lidi, ať jsou těhotný, tlačí kočár nebo už se naopak hůř pohybují a jsou za takovou možnost rádi. Ale je řada těch, kteří tím autem jednou jen z lenosti a těch je skutečně většina. Bohužel české hory jsou výrazně víc vyasfaltované než slovenské, proto je tu tento trend mnohem citelnější.

F1LCO

Pekný článok, iba jedna pripomienka: Na fotke s názvom ,,Portáš v pozadí" nie je Portáš, ale Spartak. Portáš je kúsok ďalej tým smerom.

Sona

Pekne ste si dali. Na Kohutke a Portasi sme boli viackrat, obvykle ako pesi turisti, raz kocikovi turisti, este planujem vylet na bezkach. Tak ono v tom sedle to byva nozaj napchate, ale ludia sa dalej roztratia a ked vyrazis na turu, v dave uz nejdes. Na hrebeni pobliz je viac stravovacich moznosti.

Menty, niekedy to nie je o namahe, ale ked si napriklad tehula s nariadenym velmi setriacim rezimom a zaroven chces byt aspon trosicku na horach, uvitas, ked sa niekde mozes vyviezt.

Axel

Pekny asfaltovy trip s horskou premiou.
Na cestaku by som to ale nesiel nikdy, stacilo mi vidiet ten prepad zo sedla na cesku stranu a vedel som, ze aj na aute sa bude cez zakruty dvojka trapit :-D
Sluzby zeleznic hodnotit nebudem, skoda spinit papier zbytocnymi slovami.
A auta na hrebeni?
Je tam cesta (z oboch stran, je tam obrovske parkovisko, su tam zariadenia sluzieb). Tak preco pozerat na navstevnikov s autami ako na nieco podradne?

Menty

Zajímavá túra. Trcohu mě zarazily cykloslužby ZSSK, jeden z důvodů, proč by u nás někteří nemuseli nadávat na ČD. Jinak batožinový lístek jste měli za kolo? Tak daleko to snad ještě nedošlo, že by se platilo za batoh ve vlaku? Jinak dneska se dá vyjet autem na neštěstí skoro všude. Lidi už si odvykli na námahu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov