Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Poprad – Čierny Váh – Liptovské Revúce

Diskusná téma K článku: Poprad – Čierny Váh – Liptovské Revúce

Môj každoročný cyklovander po Slovensku je tohto roku z časových dôvodov, ale aj kvôli nepriazni počasia, značne skrátený. Takmer všade sú totižto povodne. Ale aj napriek tomu sa vydám tam, kde som ešte nebol a zároveň navštívim aj miesta, kde som už bol a kde mi bolo dobre. Asi by som to ani nebol ja, ak by niečo v tomto smere malo hladký priebeh. Ale všetko je len obyčajná prekážka, ktorú treba prekonať, a potom nastane radosť. A tú by si bezpochyby užili všetci vodníci v tejto krajine. Týždňové čelenie búrkam a prívalovým dažďom sa začína.

Adina

Takmer celú túto tvoju trasu, si občas po ceste zo západu na východ prejdem autom. Tento kus mi trvá dlhšie ako ostatná časť. Dôvod? Vlečiem sa, zastavujem, obdivujem nádhernú okolitú prírodu. (Ako Hrušinský vo filme Vesničko ma středisková.) Aj napriek počasiu, ktoré si mal, krásne fotečky. Celý čas, ako som čítala som bola v myšlienkach s tebou :-).

Aďo.4

pekné si to opísal,ako aj pekné fotky si pridal..Vidieť,že si dobrodružná povaha...

Jjano

Väčšinu uvedenej trasy celkom dobre poznám a sú to naozaj pekné miesta. A pekný článoček... :-)

Mimochodom, pri tom zjazde zo sedla Prievalec do Liptovskej Lúžnej (a najmä pri výstupe opačnom smere) môže v daždi prísť vhod prístrešok - pamätník na mladého motorkára - hneď pri ceste tuto: mapy.hiking.sk/?x=19.37562…

Dzakomoo

velmi pekna trasa, zase si inspiroval na navstevu dalsich miest :) LM aj na mna zaposobil velmi prijemnym dojmom. Kauza bezduchy PP: ja mam PP velmi rad odjakziva, casto sme tam chodili a aj stale chodime, od nas je to najblizsie "velkomesto" a je to jedno z mala miest na vychode, kde by som si vedel predstavit zit. Preto by ma zaujimalo, co sa tam deje?
este by ma zaujimala jedna vec, cez vikend budeme vandrovat v N. Tatrach a chcceli by sme si pozriet aj nadrze na Ciernom Vahu. Da sa aspon k dolnej dostat od Svarina autom, alebo su tam nejake rampy, pripadne znacka zakaz vjazdu?

Dzakomoo

dik Axel, a na hornu urcite najdeme nejaky lesny chodnicek

Zdenči

Len potvrdzujem tvoje slová. Stará cesta na LM je naozaj zážitok pre oči. Minulý týždeň som mal tú česť. Niekto by povedal, že si čistý blázon, v takom počasí dobrovoľne brázdiť cesty na bicykli...ale tak každý je postihnutý iným spôsobom :-)))

Peter Miler

Dzakomoo - s tým PP - kedysi tu všetko kypelo životom, ľuďom sa darilo a boli viac vysmiati. Bolo to úplne iné mesto, než je teraz. Teraz tu doslova zdochol pes. Mesto je po večeroch ako vymrete a poniektorí chodia \\"žiť\\" do SNV, alebo inde (o Vysokých Tatrách ani nehovoriac - to je absolútna hanba, to už bolo spomenuté v niekoľkých novinách a článkoch) To je nadlho a je v tom aj politika, aj iné veci, čo tu nepatrí. Debatoval som o tom s veľa ľuďmi, aj s tými, čo podnikajú a tiež jasne vidia tú zmenu k horšiemu. Odkedy je primátor Danko, tak je to tak. Pozitívom je aspoň to, že v rámci kultúrneho leta a rôzneho programu sa to tu vcelku oživilo, tak sa hádam niečo zmení. Tto je ináč na veľmi dlhú tému - to je len časť, čo som vypichol z kontextu. Verím, že to dlho nepotrvá, no pre mňa osobne je najdôležitejšie nádherné okolie, kde sa človek všestranne dostatočne vyšantí :-)) Preto som tu zakotvil. Mestský život mne osobne nikdy nič nehovoril. Všímam si však iné mestá, keď sa pohybujem po krajine a je to do očí bijúce.

DanielaM

Pekny clanok, som si pripomenula niektore miesta, kde sme boli na biku v ramci tulaciek z tatranskeho Lieskovca. Cesta cez Lucivnu do Liptovskej Teplicky, ci navrat priamo cez Strbu mam stale v pamati, ako super bikovacku s nadhernymi vyhladmi. A kde v Liptovskej Teplicke sa da kupit bryndza a ovci syr?
Nam sa velmi pacil penzion vpravo na kopceku, nepamatam si uz, ako sa volal. Tetusk nam k caju pridala gratis domacu babovku, vraj ju treba zjest, kym je cerstva.

Peter Miler

Zdravím, syr sa dá kúpiť na družstve pred dedinou na ľavej strane. Vidno to z cesty. Len žiaľ neviem, či aj cez víkend... Ja tam chodím cez týždeň.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma