Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Buschberg z Bratislavy

Diskusná téma K článku: Buschberg z Bratislavy

Dnešná trasa bude viesť rakúskym územím a zavedie ma na kopec Buschberg, ktorý je najvyšší v regióne Weinviertel. Buschberg je viditeľný aj zo Slovenska. Predtým ale navštívim okolie hradu Ernstbrunn. Cestou naspäť využijem most cez rieku Morava v Moravskom Svätom Jáne.

Vladimir50

Pekný výkon a pekný príspevok.
Pridám sa k Vladovi Popluhárovi, Matúšovi Morongovi a samozrejme k autorovi príspevku a môžem všetkým cykloturistom tento kraj na cyklovýlety len a len odporučiť.
Minulý rok v septembri som absolvoval tri víkendy po sebe tri výlety v tomto kraji, každý tak cca 100 kilometrov, preštrikoval som to tam poriadne a stále mám pocit, že je tam, čo objavovať.

Vladvlad

DanielaM: Mne to bolo jasne :) len som narazal na to, ze clanok je mozno dlhsi ako je zvycajne. Ved aj jeho pisanie dalo zabrat :)

DanielaM

To vladvlad: Myslela som dlhe velmi dlhe dlzkou trasy, nie dlzku clanku. :-)

Vladvlad

Som rád, že článok zaujal aj napriek jeho dĺžke. Ale dlhá trasa si žiada dlhý opis :)
Ako som už písal, podobný opis týchto lokalít som ešte nečítal, takže nech tento článok aspoň ako tak slúži na sprostredkovanie, čo sa dá v týchto lokalitách vidieť.

Moju budúcu návštevu Buschbergu si predstavujem vtedy, keď bude vhodná dohľadnosť, čiže bude dobre vidieť D.Kobylu a okolie.

Teší ma, že som niekoho navnadil na návštevu, to bolo presne účelom tohto článku a som rád za takéto spätné reakcie.

DanielaM

Veľmi pekné, ale veľmi veľmi dlhé, pre mňa porcia na 3 dni. A ten záver na Devínskej Kolibe, to je čistá provokácia pre bežných cyklopozitívnych hikingáčov :-). Závidím....
Pekný darček k narodeninám, tak blahoželám k narodeninám a aj k výkonu. Niektoré časti tvojej trasy už poznám. Mám taký veľký sen, že aj naše krásne Slovensko bude popretkávané tak husto bezpečnými cyklotrasami ako Rakúsko. Ešte že to máme do Rakúska na skok aj vďaka novému cyklomostu.

Bazin

dole klobuk!!!perfektny vykon, super napisane a dobre foto. A ten zaver na Kobylu, to je ulet. Rad som si pozrel foto ciela, kedze nim poskytovanymi datami sa stretam pomerne casto... No niekedy by som sa rad tam vydal, ale s kombynaciou vlakovou.

Dik.

Vladvlad

Teší ma Matúš, že článok zaujal. Presne ako píšeš, je to o niečom inom ako tu.
V tejto časti Rakúska sa mi páči, že sa dá bez problémov dostať značenou cyklotrasou z jednej obce do druhej a to mimo hlavnej cesty. U nás je niečo také skôr výnimka a ak, tak sa jedná o nesúvislé úseky.

Pozeral som ako chodia vlaky a ak dobre vidím, tak do Viedne sa už cez Ganserndorf nejazdí, treba prestupovať.

Alternatíva návštevy tejto oblasti by mohla byť aj so začiatkom vo Viedni. Podľa mapy sem z nej vedú cyklotrasy a je to bližšie ako z BA. Bicykel sa prepravuje teraz bezplatne, v cene lístka.

Prípadne, pri plánovaní návštevy tejto oblasti som ešte uvažoval aj s trasou začínajúcou v Kútoch, odtiaľ bicyklom Breclav, Mikulov a sem. A potom domov.

Ako píše Matúš, možností je veľa, moja trasa bol len taký nesmelý prvý pokus o spoznanie tejto časti Rakúska.

A naozaj, dĺžka trasy nie je limitom, chce to len pravideľnosť v bicyklovaní, zvyšovanie náročnosti, radosť z výjazdov a pôjde to samo. A samozrejme, na konci výjazdu netreba ísť ešte aj na Devínsku Kobylu :)

Phalike

Weinviertel mam uz dlhsie v merku, urcite by som sa tam rad pozrel, je to trosku dalej ale vlaky jazdia a trochu vyssie ceny su danou za tu vybavenost a mnozstvo cyklotras, ale myslim ze cas od casu sa da. Ale tento rok som si aj ja dal na narodeniny turu, takze kvitujem sposob oslavy. PS: Idem sa bicyklovat :)

MatusM

Takéto oslavy narodenín sa mi páčia :-) škoda, že moje sú 18.januára :-)))

Super článok z môjho obľúbeného Weinviertelu, prečítal som na jeden dych ešte v noci zároveň s posúvaním mapy a preklikávaním fotiek. Ten kraj je nádherný, tým ako je všetko upravené a funkčné v tej krajine, príjemne zvlnené s perfektnými, hustými cyklotrasami a zväčša máličko frekventovanými cestami (a ohľaduplnými šoférmi). Tuším si ma nabudil na ďalší výlet!

Z Hlavnej stanice sa dá podviezť napríklad do Gänserndorfu, spraviť okruh a vlakom zas naspäť. Len lístky trošku dosť .. (nepamätám si presne, ale viac sa oplatí zobrať spiatočnú Viedeň, ako BA - Gänserndorf).
Verím že tých 200km sa dá prejsť, keď človek vyráža v lete o šiestej .. len ja všade hľadám tie plastové krabičky, čo bohovsky zdržuje a nikdy som toľko neprešiel :-)

Vladvlad

Vďaka.
V podstate, trasa vedie skoro stále na dosah železnice, takže aj tá sa dá využiť na presun/návrat, prípadne nastúpiť na vlak v Moravskom Jáne a skrátiť tak trasu o 60km.

Možno sa to zdá pre niekoho veľa kilometrov, ale keď bicykluješ dlhšiu dobu, postupne nebude problém s prejdenou vzdialenosťou, kondícia príde sama a telo si bude samé žiadať dlhšie výjazdy. Skôr príde problém v tom, kde sa ísť bicyklovať :)

K článku by som ešte dodal, že som si ho dal ako darček k narodeninám, ktoré som v ten deň mal. Z článku to vypadlo.

Ako aj píšem, mne sa tam páčilo, určite sa tam vyberiem opäť.

Phalike

Pekne miesta, pekny clanok, ale 215km/1den, tak to veru nie je nic pre mna :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum