Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Okolo Javoria

Diskusná téma K článku: Okolo Javoria

Po jednodňovej pauze vo Zvolenskej Slatine sa dnes vyberiem na oddychový dvojdňový okruh Javorím, ktorý som sa rozhodol trošku okoreniť hneď v úvode, aby nebola nuda. Tá totižto na asfalte zväčša býva, teda pokiaľ sa neuhýbate výtlkom po tom, čo pri ceste zbadáte náš nový neoficiálny štátny symbol – značku nerovnosť vozovky. Ďalšie mokré epizódy o postavičke splachovanej a preplachovanej nekonečnými búrkami teda pokračujú, keďže ešte zrejme asi nemá dosť.

FunTTomas

Počas soboty 14. septembra budú na zvolenskej nákladnej stanici preteky parných rušňov Grand Prix Slovensko 2013 kht.sk/index.php?menu=111 a okolité trate (Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Kriváň a Krupina), vybiehajúce zo Zvolena ožijú nostalgickými jazdami retrovlakov vrátane železnice smer Šahy, kde nepremávajú osobné vlaky.

Jantaara

V sobotu na cyklovander - nuž a búrky hneď došli! :-)

PaliT

Parádny článok a pripomenutie času, keď som sa tam tiež túlal na bicykli, i nedávnu noc v stredisku v Zaježovej, kde blesky bili ako besné. Veľká vďaka!

Peter Miler

Jantaara - Vďaka za všetky tie infá - zase som o niečo múdrejší. Cez Čerín som išiel minulý rok a potom cez Očovú, Želobudzu a cez Holcov Majer som už prefrčal na plné pecky, pretože ten deň som končil v Slatine, tak si nespomínam na žiaden park. Pamätám si len to, že tam bolo nejaké družstvo. A popod Bugárovo som išiel taktiež pred rokom, keď som išiel hore Hrochoťskou dolinou naspäť zo Slatiny. Je tam pekne a svätý pokoj :-))
Bikemartin - Tuším som išiel aj okolo. Tak nabudúce a vďaka za veľmi dôležité info - to sa rozumie :-))
Zdenči - V prvej tretine tečú z ľavej strany potôčiky, tak s tým našťastie nebol problém. Vozím si aj dve-tri staré handry, lebo pastorky a reťaz od hliny=nyšt moc. Ale čistil som sa pekne dlho.
Adina - Teraz to nefunguje. Potím sa ako dvere od chlieva a nezaprší. Ale v sobotu vyrážam na cyklovander, tak asi bude zase pršať :-))

Adina

Peťo a nemol by si prísť k nám, keď tak dážď na cestách priťahuješ ? Mnohí by sme ti boli vďační :-).

Zdenči

Ďalší z článkov, ktorý som zhltol na jeden šup. Zaujímalo by ma, ako si pucoval bicykel, keď si ho vytiahol z toho blata. Či všetko spláchla búrka?

Jantaara

Nedáš s tými Gavurkami pokoj! A ešte stále som tam nebola. :-( Pripomenulo mi to však jeden háj - park, ktorým som kedysi dávno šla a veľmi sa mi páčil. To bolo ešte za mojich mladších čias, čiže pred vyše 20 rokmi, šli sme na koňoch z Badína pri BB na Ružinú. Už si nepamätám trasu, viem len pár miest, kadiaľ sme prechádzali - Čerín, Detva. A z prachom zapadnutého šuflíka v mozgu sa mi vynoril názov Holcov majer, je pri Očovej. Či to tam nebol ten háj/park. Nebol si tam náhodou? Nevieš o tom niečo?

No a keď si spomenul Teplý Vrch. Ak tam pôjdeš, odporúčam pozrieť kostol v Kyjaticiach. Neviem, ako sa doň teraz dá dostať, nám pred asi 12 rokmi odomkol potrundžený domáci, ktorého sme museli v dedine splašiť. Ten kostol má úžasnú atmosféru, nezvyčajné maľby, staré (tisové?) dvere a staré - neviem, ako sa ten hudobný nástroj volá, ale niečo ako minivarhany. Ešte sa mechmi do neho dúchalo, dovolil mi zabrnkať na ňom trochu. A nad Kyjaticami sú žiarové hroby, tiež celkom zaujímavé.

A život v harmónii s prírodou - o 100 rokov naspäť sa ocitneš na samote Bugárovo. Je nad Hrochoťou a Očovou. Kamarát si tam gazduje. Aj pekný senník na prespatie má. :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum