Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Trenčín – Kykula – Skalica – Láb – Devín

Diskusná téma K článku: Trenčín – Kykula – Skalica – Láb – Devín

Ideálna predpoveď počasia, ktorá hlási bezoblačnú oblohu a žiadne zrážky, ma doslova núti premýšľať, kam sa vyberiem. Možností, kam by som chcel ísť, je mnoho, vyberám si ale takú, ktorá mi napadla len nedávno. Hrebeňom Bielych Karpát z Trenčína do Skalice. Výhodou trasy je ľahká, rýchla a nekomplikovaná preprava na miesto začiatku, teda do Trenčína. Je nedeľa a za jednu hodinu sa ocitám z Bratislavy v Trenčíne využitím prvého ranného IC vlaku. Dokonca do mesta módy prišiel o niečo skôr, ako mal skutočný príchod. Cesta bola pohodlná.

Vladvlad

Janko: už skoro dva a pol roka používam len jeden druh plášťov, WTB Wolverine wtb.com/products/wolverine samozrejme nielen pre ich úžasné pomenovanie :) ale, že mi plne vyhovujú. Začínal som na šírke 2,1, posledný rok používam šírku 1,95. Sú to rýchle plášte. Ako je aj z výjazdov vidieť, nemám problém s nimi prejsť z lesa na cestu. Nejaké opotrebenie neriešim, zoderú sa, vymením. Súčasný zadný je už dosť zjazdený, ale ukázal sa napriek tomu v dobrom svetle na nedávnom výjazde na 2024m vysoký kopec a rovnako o týždeň neskôr na prejazde cez celé Malé Karpaty.

K tomu pomeru les/cesta na tomto výjazde: má to byť opačne, nezarátal som tam asfaltku v okolí Mikulčinho vrchu, ale to je len detail.

Plus ešte dodám, v článku píšem, že zo Skalice do Kútov sa dá ísť vedľa Moravy a že som tadiaľ nešiel. To sa v auguste zmenilo, je to nenáročná trasa, celkom kvalitný povrch hrádze, na dlhom úseku som ani nikoho nestretol hiking.sk/…/zahorie-nad_morav… do Kútov vedie potom široká poľná cesta. Čiže celkovo, nemusí sa ísť po ceste a ešte sa oplatí aj navštíviť neďaleký kostolík sv.Margity Antiochíjskej v Kopčanoch.

Jjano

Vlado, prosím Ťa a ako pneumatiky si mal? Úplne nejaké drsné MTB plášte alebo nejaký mix aj pre terén aj pre cestu?

Vladvlad

Ďakujem za vaše reakcie, potešili.
Na začiatku by som len uviedol, že článok bol písaný preto, aby inšpiroval, priblížil tieto lokality ako vhodné miesta na cyklistiku, určite nie na nejaké chválenie a pod. Trasa a vzdialenosť asi oprávnene vzbudzujú údiv, ale nie je za tým nič neobvyklé, len bežná amatérska cyklistika. Ja sa bicyklujem sám pre seba, pre svoju radosť, nie pre nejaké preteky, naháňanie. Odmenou je mi len dobrý pocit, že som si prešiel niečo a niekde, čo ma zaujalo. Taká bola aj táto trasa a po nej aj iné, opísané v budúcich článkoch.
A samozrejme, ak to niekoho zaujme, som rád, to je účelom.

Ako som aj písal v článku, trasa z TN do Skalice je zaujímavá, nie je nudná, výhľady sú celkom pekné a aj náročnosť sa dá upraviť zmenou trasy, nemusí sa ísť stále len lesom. Aj susedné asfaltky, ktorých je tu dostatok (myjavsko, prípadne na českej strane) sú vhodné na prejazdenie.
Trasa zo Skalice domov už bol akoby druhý výjazd a výšlap na D.Kobylu bola odmena.
Takéto výjazdy preveria ako na tom človek je a čo si môže ďalej dovoliť.

bdel: jednoducho napísané, Trenčín-Skalica terén, zvyšok cesta. Samozrejme, pri bližšom pohľade na trasu je aj tam aj tam, aj to aj to. (pekná vetná konštrukcia) :)
Nahrubo od oka som si to preklikal v mape s trasou (v Mapsource) a vyšlo mi: terén 99km asfaltové úseky 94km.

Bazin

klobuk davam dole a hore palec!!! Machnac - Kykula - Mikulcin vrch , tieto kopanice milujem!!!

Bdel

pekny vylet. Aky bol asi pomer asfaltu/terenu.

DanielaM

Nechapem, obdivujem, gratulujem a nakoniec sa este spytam, ci si si nepomylil dopravny prostriedok. Naozaj si bol na bicykli? A mas ho na elektricky pohon? Ta Kobyla na koniec, to je uz pre mna uplne z rise Sci fi. Super :-)

Adina

Nezmar :-). A k tomu velmi pekne fotečky .

Jjano

Vlado, ostal som šokovaný :-) Keď som sa dočítal do Skalice, tak si povedal, že pekná cyklotúra, musím si ju prejsť.
Keď som však zistil, že článok pokračuje ďalej a potom ešte ďalej a ešte ďalej až do Bratislavy, tak teda poviem, že klobúk dole! Dobrééé... :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma