Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cez prameň Ipľa a Čierny Balog

Diskusná téma K článku: Cez prameň Ipľa a Čierny Balog

Strmo hore a strmo dolu, z asfaltu do terénu a späť na asfalt čarovným krajom podpolianskych lazov a hlbokých horehronských dolín. Opäť som vymazala z mojej mapy niekoľko bielych miest – lazy na Látkach, prameň Ipľa, Kamenistú dolinu aj Čiernohronskú lesnú železnicu v Čiernom Balogu. Bol to celkom pekný výkon na jeden deň v sedle bicykla.

Svatopluk Štěpánek

pre DanielaM: ak sme u estetiky, tak velmi pekný pohľad je zo stúpania na Čierťaž( ak sa tomu tak dá povedať ) nazad na dedinu.
Na jeseň je to mozaika políčiek, každé v inom odtieni hnedej

DanielaM

Veľmi pekné, Lom nad Rimavicou je veľmi milá dedinka, veľa fotogenických domčekov, boli sme zatiaľ iba na pešo aj s prameňom Ipľa. Tento kraj je naozaj čarovný. Aj podpolianske lazy. Vďaka za pripomenutie, musíme sa tam opäť vybrať a zobrať aj bicykle.

Muska

Pekne, pekne :) vyzerá to že tieto končiny poslednou dobou pritiahli Veľa návštevníkov Hikingu.. inak zhruba tak ako si "blúdila" zvykne byť v zime vyšliapaná bežkárska stopa z Lomu na Mláky. Červená je zjazdná no v úseku pred napojením na modrú prudšie stúpa, pre niekoho je to na tlačenie..

Zdenda

To vypadá na krásnou túru. Tedy za pěkného počasí:-) Stačily dva měsíce, nový je jak příštřešek u pramene Ipla, tak hráz na Hrončeku, ale vypuštěný byl na konci září stále. Škoda, že takovou túru jsem letos stihl jen jednu.

Jantaara

Veľmi príjemný článok.

Detvianske lazy nepostihlo združstevňovanie, takže tam súkromné obhospodarovanie fičalo stále. V každom dvore kôň (ale v každom druhom aj traktor), zachovali sa aj staršie stroje. Obrovské dvojgeneračné domy. A všetci majú svoju prezývku, keďže rovnakých priezvisk je tam habadej.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma