Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zvol. Slatina – Hronček – Biele Vody

Diskusná téma K článku: Zvol. Slatina – Hronček – Biele Vody

Je 26. 6. 2012 a pomerne svieže, veterné, ale zato slnečné ráno. Nachádzam sa v Zvolenskej Slatine, kde som sa zúčastnil dvojdňových osláv Jána, ktoré sa niesli v znamení stretnutí s ľuďmi, s ktorými som sa v niektorých prípadoch nevidel roky. Keďže ide o nadmieru pohodových ľudí, ktorých mám veľmi rád, na radu Jana „Amoka“ Poliaka som si (ako to vo Zvolenskej Slatine chodí), predĺžil pobyt z dvoch na tri dni. Dnes mám v pláne vydať sa dlhočiznou Hrochotskou dolinou, ktorá ukrýva veľa prírodných pozoruhodností a cez sedlo Jasenová prejsť masív Poľany, a potom vyjsť hore nemenej dlhočiznou Kamenistou dolinou na Sihlu a prespať na Bielych Vodách.

Adina

Príma čítanie Peťo. To s macikmi som čítala opakovane. Ako sa to ľahko spoza obrazovky PC ... :-).

Sikli

Krásne čítanie,pripomenul som si náš minuloročný cyklopuťák zo Zvolena do Červenej Skaly s priateľkou a kamarátom. Išli sme iba o týždeň neskôr ako si stretol macka v tom strmáku na sedlo Jasenová. Keďže kamoš počas tlačenia stále prebtal, že to musí byť omyl dňa, žiadnemu hnedému chlpáčovi sa asi nechcelo ísť pozrieť na ufrflaných a prepotených cyklistov;)) Okrem spominaného úseku je to prekrásna cesta s občasnými náročnejšími pasážami, ktoré ale naozaj stoja za to! Ten pocit, keď sa ocitnete na Sihlianskej planine na konci dlhočiznej ale iba mierne stúpajúcej Kamenistej doliny je úžasný!

Muska

veru, tento kraj je cykloraj.. a Urpín v krčmičke na Lome si nikdy nenechám ujsť :) Pekne napísané!

Zilla

Pekné čítanie ...To s macikmi,by mi ani zastrúhaný vlas ... :)

Bikemartin

nabudúce sa nedrž zelenej do tej nezjazdnej strminy, ale pokračuj po asfaltke, tá po 500 - 700m končí a vpravo pokračuje celkom pekná zjazdná zvážnica, ktorá sa opäť stretne so zelenou v 180-stupňovej zákrute, presne nad miestom, kde si stretol medvede.

Teraz v októbri som videl na Hr. mlyne tabuľku "Bufet u horára, Kyslinky 8km" - a máš dôvod na návrat do týchto končín :)

Brigita

celý článok super a záver najkrajší, v duchu som bola na tých cestách -necestách opäť!

Peter Miler

Čavte všetci, vďaka za reakcionizmus :-)) Bikemartin - to tak vedieť vopred :-))) Nuž ale ktovie, kedy sa tam zase vyberiem... Kvôli bufetu to ale rozhodne nebude :-)) Včera ma po prečítaní článku už lanáril starý parťák, že pôjdeme na Poľanu v lete na pár dní, tak uvidíme :-)) Veď kto by odolal takému kraju...

Peter Miler

Sikli - tak, tak, ten výjazd, keď ťa dolina v závere pustí na planinu - to je extáza :-)) To sú neopakovateľné momenty!

Zdenči

To stretnutie z macom som prežíval pri čítaní s tebou a držal som palce, aby sa stará otočila a zmizla :-)
Raz ťa vezmem k nám na Urpína. Dúfam, že krčma ešte bude fungovať a Obor nebude chýbať :-)

Turista222

Ja chodim na Sihlu a Lom takmer vždy, keď mam chuť:). Som z Detvy a doteraz som sa na Poľanu dostatočne z každých uhlov nevynadival:). Inak tie pohľady, ako fotil autor, cvakám aj ja a stále. Krásny je pohľad, keď ešte v pozadí za Nízkymi, vidieť aj Vysoké Tatry. A ti úplne celé. A ten Urpiner chválili aj moji kamaráti z BA:))).

FunTTomas

V dolnej časti Kamenistej doliny medzi ústím do Čierneho Hrona (Svätý Ján) a Endreskou mapy.hiking.sk/?x=19.53688… prebieha oprava cesty. Čistia odvodňovacie jarky a robia nové priepusty popod cestu, tak je v doline čulý ruch a pohybuje sa tu dosť mechanizmov, preto si radšej odložte cyklovýlet na neskôr.

Stepanek@silexvd.cz

Ahoj turista222,
Poľana od Vrchslatiny je nádherná, predpokladám, že ten pohľad poznáš. Raz som mal to šťastie, že som ju viděl a nebo bolo zpoli tmavé ocelovosivé a zpoli pekné belasé bez obláčkov.

FunTTomas

Vyasfaltovanie dolnej časti Kamenistej doliny je hotové. Je tam natiahnutý luxusný asfalt od Svätého Jána pod Endresku.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov