Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Liptova na Kráľovu hoľu a späť

Adushka

Kleofasz Kutya, zasa raz jeden extrémne inteligentný čitateľ, ktorý vynáša súdy bez toho, aby si článok vôbec prečítal, milujem takých..

Bikemartin

Kuťa, okrem popisu trasy si prečítaj aj článok samotný.

Kleofasz Kutya

Redakcia na cele s Lubomirom Makkym propaguje pohyb bicyklom po turistickom chodniku pre pesich v narodnom parku. Pesi turisti sa podakuju za rozryte zerodovane chodniky, v narodnom parku. Dakujem.

KarolM

Vlado gratulujem, pekný výletík : ).
Z Kráľovej hole do Liptovskej Tepličky je pohodlnejšie ísť cez Martalúzku a Smrečinské sedlo (cesta 6 - Čiernovážska):
forum.mtbiker.sk/post676704.h…

Radovan Plevko

Skladam poklonu k takemu vykonu na KH a este aj s Priehybou ;).
Mne bohate stacilo z Cervenej Skaly na KH a spat. Vtedy sa to dalo z BA este "ako tak" v pohode na otocku stihat Horehroncom (viac tu: vlaky.net/…/003590-Tip-na-cyk… )Teraz uz je grafikon Horehronca o cosi zuzeny a treba vynalozit viac sil na stihanie spiatocneho Horehronca :)

Axel

Nojo, tiez som v lete absolvoval necele 3 hodiny spanku, 110 km na bajku, 7 hodin pesieho slapania a potom navrat domov. A veru mi asi minutu matalo v hlave, ze dame este zo 50 bicyklovych, ved este je stale vidno :-D

Starec

Ešte by som sa rád vyjadril k tomu výkonu. Viacerí oceňujú, že po nočnom presune dokázal ešte toľko zajazdiť. Ja to pripisujem adrenalínu, alebo energii, ktorá sa v cyklistovi zobudí, ak sa na cestu pripravuje doslova celým telom. V takých prípadoch nemá ani čas myslieť nad únavou. Z osobnej skúsenosti: absolvovali sme s kamarátom jazdu z Kysúc na Lysú horu v Beskydoch - 180 km v nohách a cca 2000 výškových metrov. Po tej jazde som bol v takej eufórii, že mi nevadilo odjazdiť autom z Čadce do BA, bez náznaku únavy. Celou cestou sa mi v hlave vybavovali zážitky z cyklojazdy.

Axel

Nie tak celkom typicka cyklotura, nie tak celkom bezna trasa na Kralovku, ale pacilo sa. A aj ten blaznivy ulet s nocakom a peknou celodenkou, (hoci mne by to trvalo tak 3 dni).

PS: koniec zeleznice nebol pri horarni v Brunove, ale este o hodny kusok vyssie v doline. A pri horarni je dokonca este jeden stary vagon pouzivany ako sklad + nejake zvysky trate.

Vladvlad

Veľmi pekne ďakujem za milé príspevky a som rád, že článok zaujal a inšpiroval. To bolo jeho cieľom. Snažil som sa o prehľadné opísanie trasy a fotenie vhodných záberov :)

Nemusím sa opakovať, všetko som už napísal v texte, s výjazdom som bol maximálne spokojný a určite ho celý alebo jeho časť môžem odporúčať.

Mne by kedysi tiež znelo ako niečo "divné" bez spánku pokračovať celodenným výjazdom, ale bolo to fajn. Nové a pekné pohľady a miesta prekryli možnú únavu, takže som ju nevnímal. A práve preto som si rovnaký začiatok výjazdu, v LM o pol štvrtej ráno, zopakoval ešte tri krát :)

Presun nočným vlakom R615 je možno špecifický, škoda že v ňom nie je radený klasický batožinový vozeň. Sám som bol prekvapený, že skoro pri každej mojej jazde s ním, boli vo vlaku aj iní cyklisti. Samozrejme, tí sa len presúvali domov/z domu, neplánovali hneď absolvovať 100km trasy :)

Keďže bývam na samom západnom okraji Slovenska, možností ako túto trasu absolvovať za jeden deň veľa nie je. Nočný vlak bol dobrá voľba. Z KH je to už vlastne len dole kopcom. A z L.Tepličky je to do Štrby kúsok, tam sa dá nastúpiť na vlak.
Celkovo bol úsek z LM cez sedlo Priehyba do Heľpy a Šumiaca úplne v pohode, stúpanie hore na KH je potom individuálne náročné. Osobne som z KH nepotreboval pokračovať po hrebeni, načo. Viem si predstaviť ísť aj rovnakou trasou späť, prípadne do spomínaného Popradu. Domáci cyklisti by určite vedeli poradiť kadiaľ presne.

Kráľova hoľa je príjemné miesto, ktoré sa určite bicyklom oplatí navštíviť. Pre podobné výjazdy mám jedinú podmienku, pekné počasie, ináč nemám dôvod niekam ísť.
A myslím, že výsledok potom stojí potom za to. Presne ako píše Martin B.

John.sp

Presne o takomto výlete na KH snívam. Akurát že som to plánoval zo Štrby. Lebo 150km je na mňa asi dosť. Takých 80-90km by som ešte zvládol.

Daulagiri

Z Bratislavy na jednodňovke na biku na Kráľovej holi, to nepotrebuje ďalší komentár :-)
Naozaj obdivuhodný výkon, vidieť dokonalé plánovanie, super počasie, krásne fotky. Toto sú zážitky, ktoré pretrvajú navždy. A páči sa mi aj taký "ľahký" pohodový štýl písania.

Phalike

Prijemne a hlavne inspirativne citanie, a ten presun nocakom by som chcel tiez niekedy absolvovat, ako sa vravi noc je polovica dna, a takto clovek usetri kopec casu. Pred vykonom samozrejme klobukom dolu!

Zdenči

Výkon hodný obdivu. Výhľady z Kráľovej hole na mňa ešte len čakajú. Bol som hore iba raz a videl som kvôli hmle ledva pod nos.

Starec

Vynikajúci a inšpiratívny článok. Palec hore! Tiež som z Blavy a o Kráľovej holi snívam už pár rokov a nejako mi to doteraz nevyšlo. Na jednodňovku je to ďaleko, ale tento variant sa mi pozdáva. Škoda, že už je po sezóne (mám na mysli hlavne dĺžku dní, chlad mi až tak nevadí), snáď o rok.

Muki

Kdysi jsem taky cykloturistil,ještě na kole s beranama,dnes se mi zdá,že královnou turistiky je pěší turistika.Článek je nádherný.Oceňujem kuráž Bratislavanů,že přez tu dálku se dlouho nerozmýšlejí.A tak to má být.Já,když v Třinci vidím ráno projíždět Excelsior,který už jede od večera z Chebu,vždycky mě to pohladí,když pomyslím,že za chvíli projede tunelama pod Strečnem,...a všetko sa pekne,krásne rozbehneee...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov